21.700 de gălăţeni au semnat iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”!

Vă mulţumim!

Datele sunt centralizate astăzi, miercuri, 8 august 2018, ora 16.00.

Însă nu ne oprim aici!

Vom continua să strângem semnături pe Faleza Dunării şi la Neacşu, vom continua să strângem semnături la sediul nostru din strada Traian nr 95, bloc A5A, la parter ( vizavi de Starea Civilă ), vom continua să adunăm liste de semnături de la gălăţenii implicaţi în această campanie şi care strâng semnături de la rude, vecini, prieteni sau colegi.

Nu ne oprim aici!

Vom continua să strângem semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice” până la sfârşitul săptămânii viitoare, astfel încât semnalul dat de gălăţeni să fie unul cât mai puternic, susţinut de cât mai multe semnături: FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE!

De la începutul campaniei şi până acum am strâns semnături de la 21.700 de gălăţeni, ajutaţi de voluntarii USR Galaţi iar în stradă, alături de noi, au venit şi colegii de la USR Brăila şi de la RO100 Galaţi.

Mulţumim fiecăruia pentru efort şi pentru gestul de a fi alături de noi, în stradă, în soare sau ploaie.

Peste 1.000 de gălăţeni au venit la sediu sau ne-au sunat şi am mers noi la ei sau ne-au căutat pe Faleza Dunării, la Neacşu ori în Grădina Publică pentru a ne preda liste cu semnături, multe liste cu semnături, pe care ei înşişi le-au strâns de la rude, vecini, prieteni sau colegi.

Mulţumim colegilor din Uniunea Salvaţi România care au venit cu Caravana “Fără penali în funcţii publice”, week-end-ul trecut şi colegilor de la USR din ţară şi din Diaspora, nenumăraţilor voluntari care au strâns semnături de la gălăţenii pe care i-au întâlnit în alte oraşe ale ţării, unde aceştia învaţă, unde au mers la festivaluri, în concedii, sau la poarta fabricii unde lucrează.

Mulţumim zecilor de întreprinzători privaţi care au strâns semnături în firmele lor, indiferent că a fost vorba despre cabinete de avocatură, farmacii, service-uri auto, chioşcuri de ziare, cabinete medicale private, restaurante, librării, magazine, standuri în Piaţă, intreprinderi private mari şi mici.

Mulţumim personalităţilor publice din Galaţi care au semnat şi care i-au îndemnat şi pe alţii să semneze.

Mulţumim celor care ne-au chemat, iar noi am mers la fiecare dintre ei, să ridicam formularele completate ( ne apropiem de 500 de kilometri parcurşi în oraş în doar 10 zile ).

Nu în ultimul rând, mulţumim sutelor de galăţeni din Diaspora care au trimis mesaje de încurajare sau chiar scrisori, din Anglia, din Franţa, Germania sau Italia, cu formulare completate de ei şi de prietenii lor, cu semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”

Încă o dată, astăzi anunţăm trecerea pragului psihologic de 20.000 de semnături, prag pe care foarte mulţi au crezut că nu va fi atins la Galaţi.

Motivaţia că nu se poate face nimic în Galaţi, că e oraş şi judeţ roşu, că nu are sens, că penalii sunt prea mulţi si prea puternici a fost anulată de semnăturile a 21.700 de gălăţeni, până acum. Astăzi, Galaţiul este în primele 10 judeţe din ţară, ca număr de semnături date de cetăţenii săi şi ne mândrim cu asta.

Am fost înjuraţi, hărţuiţi, nu ni s-a permis amplasarea unui cort, care ar fi uşurat mult campania, am fost persiflaţi că suntem puţini şi nu reuşim … nu mai contează.

Nu a contat cât de puţini oameni au strâns semnăturile ci cât de mulţi gălăţeni au semnat până acum!

Şi nu ne oprim din strâns semnături!

Până la sfârşitul săptămânii viitoare vom fi şi mai mulţi, vom avea şi mai multe formulare completate pe stradă, pe Faleza Dunării şi la Neacşu, aduse de gălăţenii care vor strânge semnături de la rude, colegi, vecini sau prieteni sau trimise prin poştă, de gălăţenii din Diaspora.

Vom avea şi mai multe semnături, de la gălăţenii întorşi din Diaspora care vor semna acasă, la Galaţi.

Nu vom uita replica simplă şi tăioasă a unui gălăţean care munceşte în străinatate şi care, atunci când s-a întos acasă, a semnat, spunând: “AM VENIT SĂ FAC DREPTATE”.

La sfârşitul săptămânii viitoare vom încheia prima etapa a campaniei: cea de strângere de semnături. Apoi, urmează pasul doi: etapa birocratică, de centralizare a formularelor şi de verificare. Însă campania “Fără penali în funcţii publice” se va încheia doar atunci când, în Constituţia României va fi adăugat articolul care va declanşa scoaterea penalilor din clasa politică şi din administraţia locală şi centrală.

Încă o dată, vă mulţumim!

Continuăm împreună!

Astăzi ne găsiţi la Neacşu şi pe Faleza Dunării, de la ora 18,30.

#farapenali