Articolul 30 alin.1 din Constituția României

„“Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, SUNT INVIOLABILE”.

Încercarea coaliției de putere formată din PSD-ALDE de a decredibiliza eforturile REALE și individuale ale cetățenilor care au ales să-și expună opoziția în fața Parlamentului protestând NU față de obligația parlamentarilor de a legifera așa cum anumite televiziuni și membri ai Puterii încearcă să pervertească adevărul, ci FAȚĂ DE MODUL în care majoritatea parlamentară NU RESPECTĂ regulamentul Camerei Deputaților.

Întrucât PSD-ALDE-UDMR nu sunt obișnuiți să respecte regulamente și proceduri democratice normale în orice stat de drept consolidat, și fiind obligați de eforturile USR de a dezbate amendamentele depuse la legile justiției în Plenul Camerei, astăzi, Florin Iordache alături de alți colegi de-ai dumnealui au depus o inițiativă de modificare a Regulamentului Camerei pentru a se vota în bloc amendamentele în Plen, blocând practice posibilitatea ca amendamentele Opoziției să nu mai poată fi citite sau susținute.

Transmit domnului deputat PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut drept „deputatul mitralieră” că, nu USR a chemat oamenii în stradă și dacă dorește să facă o plângere penală de instigare la revoltă, ar putea să o formuleze împotriva propriului partid care și-a dovedit incapacitatea de a asigura guvernarea, de a menține climatul stabil creionat în plan extern, de păstra inflația și ratele la bănci la nivelul anului 2016, etc. Îi recomand domnului deputat PSD și colegilor săi să asculte cu atenție mesajele protestelor spontane și să reflecteze asupra CAUZELOR pentru care oamenii aleg să se manifeste civilizat și pașnic împotriva unor abuzuri din partea Coaliției de putere.

Vă mărturisesc că astăzi am putut observa o unitate de invidiat în rândul catalanilor, peste 45 mii de oameni împânzind piețele din fața instituțiilor europene de la Bruxelles, protestând în mod pașnic. Desigur, motivele nemulțumirilor sunt diferite în cazul Cataloniei însă spiritual civic pe care l-am remarcat și solidaritatea de care dau dovadă ar trebui să fie un exemplu de urmat și pentru societatea noastră atunci când există o motivație puternică, un obiectiv clar și o opoziție față de abuzuri ale PSD-ALDE”- declară senatorul USR George Dircă.