Comisia Specială „Iordache” de modificare a legilor justiției într-o mare grabă provoacă astăzi un NOU ABUZ!

George Dircă, senator USR Galați: „Comisia Specială „Iordache” de modificare a legilor justiției într-o mare grabă provoacă un NOU ABUZ astăzi, obligând membrii Comisiei să opteze dacă participă la lucrările acesteia sau merg în Plenul reunit al Parlamentului unde se votează BUGETUL României pentru anul 2018.

În calitate de membru al Comisiei Speciale de modificare a legilor justiției și având obligația de a supraveghea și contracara aceste demersuri de neînțeles de a slăbi independența actului de justiției de către PSD-ALDE într-un mod arogant, nedemn și neproductiv pentru „sănătatea” statului de drept din România, am fost determinat să aleg dacă rămân la Comisie sau particip conform CONSTITUȚIEI la lucrările Plenului Reunit al Parlamentului.

Bugetul Național a fost modificat pe alocuri chir și cu 6 voturi în plus față de opoziție, iar dacă abuzul PSD-ALDE de a convoca în același timp și Comisia Specială și Plenul Reunit nu s-ar fi petrecut, atunci poate românii ar fi avut măcar convingerea că sunt reprezentați și protejați în Parlament de dezbateri reale pe tema Bugetului Național care-i va impacta în mod direct în anul următor.

Am semnalat acest abuz în cadrul ședinței Comisiei Speciale însă nu s-a ținut cont, nerespectând practic, un drept constituțional.”