Deputat Bogdan Rodeanu: „În calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Apărare am reprezentat România în cadrul Colegiului de Apărare NATO de la Roma”

„În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Apărare din cadrul Camerei Deputaților, pe parcursul acestei săptămâni, am reprezentat România în cadrul Colegiului de Apărare NATO de la Roma pe parcursul unei întâlniri regionale privind evaluări și proiecții ale conceptetelor de stabilitate în zone ca Orientul Mijlociu, Africa Centrală și sud – estul Europei.
Alături de alte 11 țări membre NATO și alte 6 țări partenere și colaboratoare ale alianței am aprofundat detalii specifice și scenarii predictibile pentru zone de interes international din punct de vedere al securității și evoluției impactului instabilității a situației de fapt, cu referiri directe la criza Siria- Irak, provocări directe în Sahel, regiunea Sub Sahariană, situația din Libia, criza GCC din zona Golfului și evaluari ale scenariilor impactului posibilelor scenarii migraționiste asupra Europei.
Implicarea partenerilor în cadrul Alianței Nord Atlantice a fost o componentă a acestor analize și proiecții susținute de experți internaționali în afaceri externe , securitate internațională și capabilități militare, printre ei fiind chiar Amiralul James G. Foggo, comandatul forțelor navale ale SUA în Europa și Africa”.

Deputat USR Galați
Bogdan Rodeanu