Deputatul USR Tudor Pop: „USR propune înființarea unei celule de criză care să gestioneze epidemia de rujeolă”

Uniunea Salvati Romania propune infiintarea unei celule de criza la nivelul Ministerului Sanatatii pentru gestionarea epidemiei de rujeola si cere accelerarea procedurii de achizitie a vaccinului ROR, a anuntat, miercuri, deputatul USR Tudor Pop. In cazul in care masurile propuse nu vor fi luate,  USR va cere miercurea viitoare demisia ministrului Sanatatii, Florian Bodog, a precizat deputatul.

„USR propune infiintarea de urgenta a unei celule de criza la nivelul ministerului, accelerarea si transparentizarea procedurii de achizitie a vaccinului ROR, alocarea de fonduri suplimentare acolo unde este nevoie si sprijinirea medicilor de familie din teritoriu si, nu in ultimul rand, informarea publicului larg despre evolutia epidemiei, dublata de o campanie nationala de educare a publicului despre necesitatea vaccinarii. Le dam termen o saptamana celor de la minister si ministrului. (…) Daca aceste masuri nu vor fi luate, miercurea viitoare, de la acest pupitru, vom cere demisia ministrului Sanatatii, domnul Florian Bodog”, a afirmat Tudor Pop, intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, USR va sprijini legea vaccinarii careia ii va aduce amendamente in perioada urmatoare, iar saptamana viitoare va organiza o dezbatere pe aceasta tema cu toti factorii implicati.

Citeste mai mult pe: hotnews.ro