George Dircă, senator USR: „Cerem ferm și imediat DEMISIA ministrului-marionetă Carmen Dan!”

Sute de mii de cetățeni români participanți la protestul de astă-seară au încasat din partea Jandarmeriei Române jeturi de spray cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și grenade fumigene și pentru această acțiune DISPROPORȚIONATĂ solicităm demisia imediată a Ministrului de Interne.

Este extrem de regretabil că mesajul acestui protest venit din partea a sute de mii de români a fost DETURNAT de un număr restrâns de indivizi violenți, necunoscuți încă, și de care cetățenii civilizați se delimitau la fiecare petardă aruncată sau la fiecare încercare de provocare.

Conducerea Jandarmeriei să explice de ce indivizii violenți nu au fost extrași din mulțime și de ce au ales să pericliteze viața propriilor cetățeni pe care ar fi trebuit să o apere așa cum au jurat, împroșcând la întâmplare jeturi de spray lacrimogen ori jeturi de apă sau împărțind arbitrar bastoane sau pumni..

Toate aceste explicații vor trebui date cât mai rapid opiniei publice pentru că nu ne dorim o Românie în care reînvie teroarea față de proprii cetățeni ori mineriadele și binecunoscutele momente de represiune în masă.

Regret și condamn ferm rănirea jandarmilor în această seară însă obiectivul protestului a fost deturnat de o lipsă de profesionalism din partea jandarmeriei ori din cauza unor ordine venite pe alte linii.

Regret și condamn ferm acțiunea disproporționată a jandarmeriei față de cetățenii pașnici care au venit astă-seară în Piața Victoriei pentru a demonstra împotriva unui guvern incompetent și plin de marionete, un guvern care nu are pic de rușine și de responsabilitate și care nu face altceva decât să reprezinte interesele unui singur om: LIVIU DRAGNEA.

Vă ofer doar un exemplu din abuzul jandarmeriei din această seară: colegul nostru jurist al grupului parlamentar USR, Vlad Gheorghe, este bătut fără motiv de un jandarm în fața autocarului TV Digi așa cum se poate observa în clar. Așteptăm răspunsuri clare și imediate asupra acestui comportament NEDORIT și CONDAMNABIL al unei autorități aflate în subordinea Ministrului de Interne Carmen Dan.