George Dircă, senator USR Galați: „La 28 de ani de la Revoluția Română, comemorarea adevăraților eroi ai revoluției trebuie să fie un moment unic și solemn, natural și plin de recunoștință”.

„România a cunoscut o evoluție importantă de la acel moment datorită martirilor care au înțeles că, o națiune solidă poate exista doar prin sacrificiu colectiv și prin implicare activă.
Din nefericire însă, constatăm și faptul că noua clasă politică care a succedat Revoluției din anul 1989 nu a creat cadrul legislativ necesar pentru a asigura o stabilitate și o evoluție coerentă instituțională. Desigur că, orice stat care cunoaște o etapă de tranziție spre democrație, are nevoie de timp pentru a înțelege principiile democrației liberale și pentru a accepta că singura cale pentru ca un stat să fie respectat, are nevoie de susținerea continuă a valorilor democratice prin instituțiile sale dar și prin vigilența civică a cetățenilor ce-l compun.

Constatăm cu tristețe că, la 28 de ani de la Revoluție, se întârzie nejustificat soluționarea Dosarului Revoluției, și dacă nu ne descotorosim de ipocrizie, vom rămâne lenți în exprimarea externă și vulnerabili pe plan intern. Dosarul Revoluției ar trebui să sancționeze pe toți aceia care au deturnat țelul Revoluției iar absența unor soluții clare demonstrează ineficiența completă a tranziției spre o democrație liberală consolidată la acest moment.

Reclam faptul că, o mare parte a actualei clase politice are un istoric negativ în Revoluția de la 1989 și dacă ne dorim o evoluție democratică trebuie să începem să acceptăm că e nevoie de schimbări importante, poate chiar prin curățarea Parlamentului României și a tuturor instituțiilor de reperele comuniste și practicile vechiului regim.

În final, doresc să omagiez eroii națiunii care s-au jertfit pentru a obține acele libertăți suprimate de vechiul regim și să atrag atenția că lupta pentru democrație este un efort continuu prin conservarea valorilor obținute, declară senatorul USR Galați”.