George Dircă, senator USR Galați: „PSD a promis lapte și miere în campania electorală, uitând că orice economie se bazează pe INVESTIȚII în primul rând, și apoi pe oferirea de măriri salariale iar consecințele acestor acțiuni populiste încep să prindă contur în DEFAVOAREA cetățeanului”

În urmă cu două săptămâni, am participat la o întrevedere cu conducerea combinatului siderurgic Galați în încercarea de a înțelege care este situația reală a viitorului celor 6.000 de locuri de muncă din Galați și a celorlalte companii care gravitează și sunt direct dependente de activitatea de producție a combinatului.

În cadrul întâlnirii, conducerea ArcelorMittal a prezentat mai multe motive pentru vanzarea combinatului, dar cel mai grav este faptul că guvernele ultimilor 15 ani nu au derulat investiții majore ca dezvolatrea infrastructurii sau construcția de poduri care sa creeze piețe de desfacere a produselor combinatului în zonă sau în țară, iar infrastructura de transport (rutieră și feroviară) este precară și cauzează pierderi mari pentru transportul în afara țării.

Mai mult decât atât nici nu am facilitat investițiile străine in țara noastră ca de exemplu industria producatoare de automobile sau de nave principali clienți ai produselor combinatului.

Desigur că, PSD a promis lapte și miere în campania electorală, uitând că orice economie se bazează pe INVESTIȚII în primul rând, și apoi pe oferirea de măriri salariale iar consecințele acestor acțiuni populiste încep să prindă contur în DEFAVOAREA cetățeanului.
Actualul proprietar al combinatului siderurgic de la Galați a anunțat că i s-a aprobat vânzarea facilității ArcelorMittal Galați de către Comisia Europeană și că se respectă criteriile de competiție loială.

Vânzarea combinatului va fi condiționată de către statul român iar în acest sens, PSD încearcă să impună condiții aberante de creștere a producției până la 4 mil tone de oțel pe an în condițiile în care în prezent combinatul produce 2 mil tone pe an și nu are unde să-l vândă, iar din discuțiile cu conducerea combinatului a rezultat că sunt necesare investiții consistente pentru a ajunge la 4 mil de tone oțel pe an.

Ce ne dorim?

• În primul rând ne dorim ca vânzarea să nu mai aibă un contract confidențial păgubos pentru gălățeni și pentru România așa cum a fost cel de privatizare inițial, secret și astăzi.

• Ne dorim ca PSD să-și respecte programul de guvernare prin care a promis acordarea sprijinului companiilor cu capital important în România dar și o reindustrializare a țării prin resursele proprii.

• Ne dorim ca Galați să nu devină asemenea orașelor-fantomă din Ucraina și Republica Moldova unde s-au închis combinate sau faiclități de producție similare.

• Partidul de guvernare să se concentreze pe investiții și pe autostrăzi care încurajează companiile să rămână în România, nu pe scăparea infractorilor de pedepse sau de vendete politice în interiorul partidului.

• Ne dorim ca Galațiul să păstreze locurile de muncă din combinat și Guvernul să aibă o implicare activă și inteligentă în această revânzare întrucât are responsabilitatea multor familii ce și-ar pierde veniturile lunare.

#farapenali

Abonare