George Dircă, senator USR: „Tudorel Toader are pretenția de la noul șef DNA să înțeleagă că trebuie să se supună acestui deziderat politic de hăituire a justiției”

Ministrul-locotenent Tudorel Toader anulează toți candidații la șefia DNA

Iată și mult așteptata decizie a ministrului justiției în „evaluarea” celor 4 candidați la conducerea DNA după decapitarea organizată a instituției: „niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de supunere clară față de PSD-ALDE și niciun candidat nu a înțeles că AUTORITATEA ministrului justiției înseamnă controlul justiției prin ministrul politic numit, astfel încât se reia procedura de selecție până când vom găsi acel candidat care să răspundă cerințelor”.

Desigur, e o traducere a comunicatului oficial al ministrului din PSDeză în limba română.

Din comunicatul ministrului justiției înțelegem că Tudorel Toader are pretenția de la noul șef DNA să înțeleagă că trebuie să se supună acestui deziderat politic de hăituire a justiției și să aibă un program managerial care să înțeleagă situația din prezent- adică DNA să se supună politicului și să nu mai aibă aceeași performanță dacă se poate-, pentru că altfel, nu sunt competenți.

Tudorel Toader ne-a obișnuit în ultimele zile cu o fanfaronadă nedemnă pentru funcția pe care o reprezintă vremelnic anunțând pe toată lumea că decizia este la el și că „poate fi oricine dintre cei 4 candidați aleși sau niciunul” sau „poate candida unul singur și să iasă pe locul 2”.

Un astfel de comportament denotă un joc politic extrem de periculos pentru integritatea funcționării justiției iar întârzierea pe care o încearcă ministrul pentru numirea unui nou șef la DNA sperăm să NU aibă legătură cu intrarea în vigoare a noi legi 303/2004 unde Președintele ar putea refuza numirea o singură dată motivat.

USR agreează o depolitizare completă a justiției și o accelerare a eforturilor anti-corupție de care România are atâta nevoie.
În acest sens, susținem activ inițiativa cetățenească #fărăpenali în funcții publice pe care vă invităm să o semnați.