Întâlnire bilaterală cu omologii din Comisia pentru securitate internă și ordine publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Tsvetan Tsvetanov, pe tema migrației ilegale

Bogdan Rodeanu, deputat USR Galați: „În calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională am participat, la Ruse, la o întâlnire bilaterală cu omologii din Comisia pentru securitate internă și ordine publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Tsvetan Tsvetanov.

Au participat la dezbateri, alături de membrii Comisiei, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, domnul comisar-șef de poliție Leonard Florin Medrega, și reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, domnul comisar-șef de poliție Laurenţiu-Cristian Cicu, director adjunct al Gărzii de Coastă și comisar de poliție Nicu Raboj, împuternicit inspector șef al Inspectoratului teritorial al poliției de frontieră Giurgiu.

Principala temă de discuţie a fost migraţia ilegală, cu prezentarea situaţiei din ambele ţări, atât de la frontiera cu Turcia şi Serbia cât şi de pe frontiera comună, cu evidenţierea operaţiunillor desfăşurate sub egida Frontex.

În plus, în perspectiva preluării de către Bulgaria, în primul semestru al anului viitor, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, partea bulgară a punctat prioritățile sale în domeniul securității interne care privesc îmbunătățirea interoperabilității bazelor de date, precum și optimizarea schimbului de informații între autoritățile naționale în vederea eficientizării instrumentelor de combatere a terorismului, traficului ilegal și criminalității organizate transfrontaliere”.