Întrevedere cu domnul Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu

„În calitate de Copreședinte din partea României a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, am condus delegația țării noastre în cadrul întrevederilor avute cu domnul Președinte al Parlamentului Republicii Moldova și cu ai noștri colegi parlamentari ai țării vecine.
”Apreciem sprijinul Parlamentului și Guvernului României și tot ceea ce face România și la bine, și la greu pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat domnul Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Importanța acestor cuvinte nu este doar o urmare firească a cooperării interguvernamentale și interparlamentare ci și un consens comun pentru accelerarea deschiderii unor abordări directe la nivel de comisii parlamentare între țările noastre.
Discuțiile între comisii au vizat considerente strategice și îmbunătățirea efectelor proiectelor derulate în cooperare directă între cele două țări.
Am primit cu multă considerație mulțumirile colegilor noștri prin vocea domnului Copreședinte Gheorghe Mocanu, pentru efortul mare al României ce vizează direct susținerea parcursului european al Republicii Moldova.
Pe lângă evaluarea stadiului în care se află relațiile bilaterale din cadrul comisiilor noastre am evaluat și aspectele funcționale si operaționale, precum și prioritățile următoarei întâlniri de la București.
Alături de colegii deputați din Parlamentul Republicii Moldova , Gheorghe Mocanu, Alina Zotea, Mihaela Spătaru, Roman Boțan și Valeriu Ghiletchi au fost Excelența Sa, Domnul Ambasador Daniel Ionita și parlamentarii români, domnii senatori Ion Hadârcă și Dan Manoliu, si deputații Budai Marius, Eugen Tomac, Silviu Macovei și Daniel Popescu”, declară Bogdan Rodeanu, deputat USR Galați.