„NU în numele meu“. USR cere demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru abuzul de putere!

La o zi după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au răspuns, în numele Parlamentului, Departamentului de Stat al SUA, deputații PNL, USR și PMP și-au manifestat nemulțumirea vorbind despre demisia șefului PSD. Reprezentanții USR au părăsit chiar sala de plen pentru a merge la biroul președintelui Camerei, după ce majoritatea PSD-ALDE a refuzat solicitarea ca Liviu Dragnea să vină în fața deputaților pentru explicații.

„Am stat câteva minute de vorbă, discuția a fost în același cadru pe care îl cunoaștem. Domnia sa consideră că avea tot dreptul să asume mesajulNe-a spus să folosim instrumentele de contestație, dacă nu suntem de acord, recomandându-ne să ne îndreptăm către instituțiile prietene”, a declarat liderul USR, Dan Barna, arătând că Liviu Dragnea a avut o atitudine „neutră-condescendentă”.

Cum ședința Camerei Deputaților a fost condusă miercuri de Florin Iordache, reprezentanții USR au cerut să se supună la vot solicitarea ca președintele Liviu Dragnea să fie chemat în plen, pentru a da explicații deputaților despre comunicatul-răspuns semnat alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Cum solicitarea USR a fost respinsă de majoritatea PSD-ALDE, deputații Uniunii au părăsit, în semn de protest, sala de plen.

Am aflat că România este Consiliul Județean Teleorman, pentru că astfel se comportă domnul Dragnea. În timpul ședinței Camerei de astăzi, lucrurile au continuat în același ton. (…) Am exprimat foarte clar poziția că declarația (comunicatul-răspuns către Departamentul de Stat al SUA – n.r.) nu a fost în numele Parlamentului României, menționând articolele care au fost încălcate (…). Ulterior, o altă cerință foarte decentă, ca domnul Dragnea, ca președinte al Camerei Deputaților, să vină în fața Camerei și să-și susțină punctul de vedere, a fost votată de majoritate împotrivă”, a explicat președintele USR, Dan Barna.