PSD și „statul paralel”

Senator USR Galați, George Edward Dircă: „Acum înțelegem foarte clar de ce liderii PSD-ALDE repetă obsesiv în spațiul public existența unui „stat paralel”, fiind promovați de trusturi de presă politizate și părtinice.

Acest „stat paralel” este de fapt reprezentat tocmai de actualii urmăriți penal, aceiași promotori ai non-culturii și ai abuzului în serviciu din ultimii 27 de ani și din cauza cărora, încrederea înclasa politică și în instituțiile statului a fost erodată.

Dacă ne aplecăm atenția asupra evenimentelor ultimelor două săptămâni din jurul Președintelui Camerei Deputaților și Președintele partidului care a câștigat alegerile în România, Liviu Dragnea, vom constata că: odată s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție flancat de mai mulți interlopi și a doua oară, astăzi la DNA, flancat de colegi de partid cu funcții importante.

Astfel, „statul paralel” este promovat de însuși Liviu Dragnea, care, prin aceste încercări de intimidare a Puterii Judecătorești, încearcă să anuleze instituțiile de drept ale României și înlocuirea acestora cu o „justiție de partid” și, pe alocuri, susținută de interlopi.
Atrag atenția că ne regăsim într-un moment critic pentru evoluția noastră ca stat de drept consolidat și întoarcerea la anii 1997 și 2004, când actul de justiție era puternic intimidat de clasa politică, nu face decât rău României.

De asemenea, participarea liderilor PSD, astăzi în fața sediului DNA, declarându-și „susținerea absolută” față de liderul Liviu Dragnea, are o singură interpretare logică: membrii Puterii Executive și Legislative atacă în mod direct Puterea Judecătorească prin intimidare încălcând Constituția României care prevede „respectarea separației puterilor în stat”.”