România se vede chiar așa cum este

Inițiativa #FaraPenali a ajuns și la ambasadorii din Grupul G7

Președintele USR Dan Barna le-a vorbit ambasadorilor acreditați la București despre inițiativa #FaraPenali subliniind faptul că inițiativa este de fapt despre noi toți iar mesajul pe care societatea vrea să îl transmită, prin intermediul acesteia, este că românii nu vor să mai fie conduși de penali. Pentru că o astfel de realitate anulează orice speranță de viitor. Semnează și tu! https://farapenaliinfunctiipublice.ro/

Dan Barna, Președinte Uniunea Salvați România: „Ieri am avut plăcerea să răspund invitației de a participa la un dejun de lucru cu ambasadorii SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Franța, Germania și Italia, practic statele care alcătuiesc G7, unde timp de aproape două ore am dezbătut într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, situația politică din România, riscurile la care statul de drept și funcționarea justiției sunt expuse în aceste luni, proiectele și planurile de dezvoltare ale USR.

Am avut ocazia să le prezint celor 7 interlocutori miza reală a inițiativei cetățenești Fără Penali în Funcții Publice, inițiativă susținută de USR, Rezistența și FDGR. Le-am spus că de fapt este despre noi toți, despre toată societatea românească care vrea să transmită actualei majorități parlamentare un mesaj clar, acela că nu vrem să fim conduși de condamnați penal, o astfel de realitate anulează orice speranță de viitor.

Dincolo de formulele diplomatice firești am constatat pe parcursul dialogului că România se vede prin ochii experimentați ai unor ambasadori exact așa cum oamenii decenți și de bună credință o văd. O țară care s-a apucat hotărât să facă pași înapoi.

Cât timp nu eliminăm condamnații penali din conducerea statului, pentru o minimă igienă morală, nu avem pe ce construi speranța. Democrația nu e un drum ireversibil. România tocmai dovedește asta în aceste zile”.