România și președinția Consiliului Uniunii Europene

„Asigurarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în primele șase luni ale anului 2019 reprezintă pe de o parte o obligație asumată în calitate de stat membru, și pe de altă parte o oportunitate și o provocare pe care o are România într-un context politic intern ezitant. Rolul pe care îl are țara noastră este direct dependent de calitatea leadership-ului politic, de eficiența și maturitatea pe care trebuie să le dovedească structurile și instituțiile din România, dar mai ales de gradul de independență a puterilor statului. În acest moment, situația politică românească reclamă vaste restructurări, atât în maniera de a face politică cât și în privința calității membrilor anumitei părți a clasei politice actuale. Societatea românească a dovedit în numeroase ocazii că este pregătită pentru o schimbare a modului în care este înțeleasă și implementată politica actualei puteri și, poate susține și acorda încredere partidelor curate în care activează personal calificat, fără condamnări penale sau lucrări de plagiat.
În calitate de membru al Senatului României și membru al Partidului Uniunea Salvați România, doresc să precizez că un succes al Președinției României a Consiliului UE este posibil doar dacă România reușește să convingă că este un stat de drept, cu instituții solide și funcționale, cu partide politice cu interese oneste și orientate către cetățeni și care are o viziune clară și strategică în interiorul Uniunii Europene. Contribuția accelerată pe care o poate aduce România aflându-se în aceasta ipostază de reprezentare a Uniunii Europene va genera efecte pozitive dar și responsabilități deopotrivă în mod specific pe plan intern”, scrie Senatorul USR George Dircă pe pagina sa de socializare.