Senator USR, Dircă George Edward: „Președintele Comisiei Europene încurajează România la 10 ani de la aderare!”

„Ocazia vizitei Preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker la București și discursul echilibrat pe care l-a rostit la tribuna Parlamentului României, reprezintă un angajament politic consistent din partea Comisiei Europene pentru țara noastră în ceea ce privește pocedura de finalizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare dar și susținerea directă pentru accederea României în Spațiul Schengen.
Întrucât obținerea unui vot de încredere politică pentru obținerea unui loc just și normal în Spațiul Schengen rămâne o chestiune la latitudinea statelor membre și este delimitată de interese politice, condiționarea MCV care a fost asumată obligatoriu de leadership-ul politic românesc la momentul aderării, ca urmare a gravelor derapaje existente la acel moment, ridică astăzi multiple semne de îngrijorare asupra calității informațiilor furnizate către instituțiile Europene dinspre România.
Poate că o informare corectă ar fi limitat „flancarea” Preşedintelui Comisiei Europene de oameni politici urmăriți penal sau condamnați deja, care în continuare poartă o luptă împotriva justiției (vezi amendamentele lui Traian Băsescu la Legea grațierii unor pedepse, OUG 13, etc) iar creditul încrederii politice europene pentru parcursul pozitiv în privința progreselor din domeniul justiției din România să fie valorificat în interesul național și fără intervenții clientelare menite să altereze evoluția reformelor din justiție”, scrie senatorul USR pe pagina sa de socializare.