Senator USR Galați, George Dircă: „Distincția „Lumina Națiunilor” („Light Unto the Nations”) primită de către Președintele României subliniază în plus încrederea și sprijinul comunității internaționale prin care se creditează instituția prezidențială în genere, și Președintele Klaus Iohannis în mod deosebit

„Distincția „Lumina Națiunilor” („Light Unto the Nations”) primită de către Președintele României, Klaus Iohannis, subliniază în plus încrederea și sprijinul comunității internaționale prin care se creditează instituția prezidențială în genere, și Președintele Klaus Iohannis în mod deosebit. Acordarea acestei Înalte distincții de către o organizație de prestigiu, respectiv American Jewish Committee, pe teritoriul celui mai puternic stat din lume și care se bucură de una dintre cele mai solide democrații liberale în care balanța și verificarea (checks & balances) între instituțiile statului funcționează cu succes de mai bine de 250 de ani, Statele Unite ale Americii, reprezintă un privilegiu dar mai ales o responsabilitate pentru leadership-ul politic din România.

Valoarea distincției este susținută nu atât de mărimea numărului participanților la demonstrațiile care au survenit în urma gravelor derapaje împotriva justiției în lunile ianuarie-februarie anul curent, cât mai ales de valorile democrației care au fost apărate de cetățenii României. În același timp, nu putem să nu remarcăm și analiza Rise Project prin care s-au publicat mesajele interne din cadrul PSD în timpul în care sute de mii de români de bună credință, apărători ai democrației liberale, suportau gradele cu minus în fața Guvernului în încercarea de a corecta inițiativele clientelare politic pe care actuala Putere a încercat să le promoveze îmediat după învestire.

Comparativ, Președintele PSD, Liviu Dragnea, îndemna liderii PSD să organizeze contramanifestații fără a înțelege diferența dintre a PROTESTA LIBER în favoarea apărarea democrației și a justiției independente și a ORGANIZA proteste la comandă fără nicio valoare sau principiu. Atașez citatul prin care Liviu Dragnea se auto-delimitează de democrația liberală și pentru care cetățenii români au apărat-o: Liviu Dragnea: „Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României.”, scrie senatorul USR Galați, George Dircă, pe pagina sa de socializare.