Senator USR, George Dircă: „PSD-ALDE produce un dezastru economic pentru tinerii antreprenori dacă nu va exista o rectificare bugetară care să susțină programul Start-up Nation”

„Programul Start-up Nation ce avea ca obiectiv principal încurajarea tinerilor antreprenori să devină o componentă activă în mișcarea economiei și stimularea clasei de mijloc, este în acest moment un NOU PROIECT EȘUAT al PSD-ALDE întrucât în acest moment nu există fonduri pentru plata proiectelor câștigate și nu există premise pentru o rectificare bugetară care să asigure bugetul necesar respectării angajamentelor.

Lipsa coeziunii și nerespectarea programelor asumate a devenit un laitmotiv pentru PSD și celebrul „Program de Guvernare” însă, pe lângă lipsa de credibilitate politică și respect față de alegători, majoritatea deciziilor generează și consecințe economice directe pentru anumite segmente ale populației și acum a venit rândul tinerilor antreprenori să „încaseze”lovituri dure din partea PSD-ALDE. Precizăm faptul că pentru tinerii care și-au depus proiectele și pe care le-au câștigat, au existat planuri de cheltuieli cu angajații, cheltuieli pentru companiile de consultanță, cheltuieli de închirieri spații, mașini, utilaje sau credite bancare pentru „prima afacere” ce urma să fie susținută de stat.

PSD și ALDE continuă să promoveze populismul direct prin susținerea consumului asimetric cu producția națională, prin pensii speciale, majorări salariale inegale și fără analiza competențelor în timp ce investițiile și susținerea clasei de mijloc și a antreprenorilor sunt minimalizate până la reducerea totală a lor sau, așa cum știm deja, prin introducerea de norme legislative care PERTURBĂ activitatea economică a întreprinderilor mici și mijlocii ala cum este cea mai nouă măsură respinsă vehement de întreg mediu de afaceri- TVA defalcat de la 1 ianuarie 2018.

Liderii Coaliției de guvernare uită sau nu au cunoscut niciodată că o economie stabilă se construiește pe principii de predictibilitate și pe investiții pe termen lung, nu pe achiziții de bunuri și servicii sau pe acordarea de stimulente financiare nejustificate care nu duc decât la creșterea inflației și șubrezirea puterii de cumpărare a românilor”, informează senatorul.