Senator USR, George Edward Dircă: Până când politicienii români vor înțelege că rolul de reprezentare cu care au fost învestiți nu este acela de a servi clientelei politice ci de a menține un cadru echidistant și just pentru toți cetățenii români, menținerea MCV pentru România este o necesitate absolută

Cu ocazia vizitei de lucru a Prim-Vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans desfășurată în prezența membrilor comisiilor reunite din cadrul Parlamentului României având ca subiect principal evoluția României în raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene (MCV), în calitate de Senator al Partidului Uniunea Salvați România (USR) am susținut o poziție fermă de menținere a acestui mecanism, reprezentând UNICUL instrument solid extern prin care se garantează independența justiției și împiedică abuzurile puterii împotriva instituțiilor ce luptă împotriva corupției într-un context politic dominat de incertitudini și slăbirea considerabilă a credibilității luptei împotriva corupției, dovezi în acest sens fiind încercările succesive ale Partidului Social Democrat (PSD) de a modifica legislația în domeniul justiției cu scopul de a îngrădi independența justiției.

În pofida faptului că PSD apreciază că România „nu mai are nevoie de MCV” întrucât politica românească cunoaște o maturitate suficientă pentru a nu mai fi supravegheată, și condamnă necunoașterea concretă a realității politicii românești de către Comisia Europeană, reamintim evenimentele imediat întâmplate după numirea Guvernului Grindeanu respectiv, OUG 13, care a generat ample mișcări de stradă în luna ianuarie anul curent, respectiv intenția clară a PSD de a elabora și aproba legislație favorabilă clientelei politice, menținerea MCV pentru România fiind astfel o necesitate absolută, până când politicienii români vor înțelege că rolul de reprezentare cu care au fost învestiți nu este acela de a servi clientelei politice ci de a menține un cadru echidistant și just pentru toți cetățenii români.

Senator USR și membru în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări: George Edward Dircă