USR Galați: Liviu Dragea a convocat un simulacru de sesiune parlamentară extraordinară

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a convocat un simulacru de sesiune extraordinară după care a plecat în concediu delegându-și atribuțiile colegului servil Florin Iordache. Toți cei 4 membri ai Biroului Permanent din partea opoziției au fost azi la Camera Deputaților, dar nu au intrat în ședință în condițiile în care Liviu Dragnea și alți reprezentanți PSD nu au binevoit să fie prezenți.
În lipsa reprezentanților opoziției, ședința Biroului Permanent nu a avut cvorum, iar sesiunea extraordinară nu a fost convocată. Convocarea plenului Camerei Deputaților în lipsa unei ședințe valide de BP, fără nicio bază legală și constituțională, este abuzivă, iar USR va sesiza Curtea Constituțională
Nici măcar cu o oră înainte de începerea ședinței Biroului Permanent, nu au primit ordinea de zi detaliată. Liderul grupului USR din CD, Cristian Seidler, a propus ca toți membrii BP să semneze un proiect de modificare a regulamentului Camerei Deputaților astfel încât cu cel puțin 24 de ore înainte de sedință membrii partidelor și presa  să aibă ordinea de zi detaliată.
Pretextul convocării în procedură a urgență Parlamentului a fost aprobarea Ordonanței 54/2017 cu privire la amânarea evaluării școlilor doctorale.
Anul școlar 2016/2017 s-a încheiat deja, iar școlile doctorale sunt închise până în octombrie, așadar această Ordonanță putea să aștepte până în septembrie.