USR Galați: Pentru a te căsători trebuie să încalci legea

Acest lucru este aproape obligatoriu pentru gălățenii care doresc să spună DA în sediul Stării Civile de pe strada Traian, dar și pentru cei care de voie sau de nevoie ajung cu mașinile pe partea cealaltă a străzii Traian, în primul rând pentru că nu sunt suficiente locuri de parcare în perimetrul Stării Civile.

De ce? Pentru că nu există nicio trecere de pietoni în zona aceasta, care să permită o traversare regulamentară a străzii Traian.

Pe o distanță de 500 metri, între intersecția cu strada Basarabiei  și cea cu Eroilor, linia dublă continuă e si pentru autovehicule, și pentru pietoni.

Pe lângă faptul că în zonă sunt zeci de blocuri, mai avem și câteva instituții subordonate primăriei care beneficiază de aceleași “facilități” și pentru care nu s-a găsit loc în noul sediu al primăriei.

Nu am așteptat ca vreun funcționar al direcțiilor și serviciilor din PMG să semnaleze pe linie ierarhică această disfuncționalitate și am preluat noi solicitarea cetățenilor rezidenți ai zonei, pe care am înaintat-o primăriei.

Și NU, legislația rutieră nu prevede scutirea de amendă dacă traversezi pe unde nu e voie, în timp ce în fața Stării Civile cântă un număr oarecare de acordeoniști.