21 decembrie – oameni în fața tancurilor

Prezentul nostru li se datorează oamenilor care şi-au dat viaţa pentru democratizarea României. Drepturile și libertățile de care ne bucurăm astăzi au fost obținute cu multe sacrificii și de aceea trebuie prețuite și apărate.

Din păcate, constatăm că după 29 de ani am ajuns în aceeaşi penurie morală care a stat la baza Revoluţiei. Trebuie să luptăm pentru democrație în fiecare zi, doar aşa onorăm memoria eroilor din decembrie 1989.

Peste o mie de oameni au fost împușcați și au murit pentru o țară liberă. Majoritatea tineri care au avut curajul în acele momente cumplite să iasă în stradă și să ceară schimbare. Nici la 29 de ani după acele evenimente, nu se știe exact cine i-a omorât. Justiția are datoria morală să se pronunțe în acest dosar și să restabilească adevărul istoric. Este o reparație pe care societatea noastră este datoare să o facă pentru victimele acelor evenimente tragice.

Sacrificiul eroilor de la Revoluție nu trebuie să fie în zadar. Astăzi oamenii trebuie să stea din nou în fața tancurilor, pentru a opri asaltul asupra justiției și economiei, pentru a proteja viitorul României.

#FaraPenali