USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

4,5 miliarde de euro este suma pe care România ar putea să o obțină

usr galati

4,5 miliarde de euro este suma pe care România ar putea să o obțină prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru infrastructura rutieră, adică bani pentru drumuri și autostrăzi, dacă vom primi undă verde de la Comisia Europeană.

„Dacă noi vom reuși să avem în draftul acceptat cele 4,5 miliarde, atunci va fi un succes diplomatic major pentru că România este singura țară care a cerut o alocare pentru rutier atât de mare. Mai este Croația care a cerut 200 și ceva de milioane de euro.

Dacă vom reuși asta, ceea ce va fi un succes mare, atunci vom avea bani în primul rând pentru A7, pentru legătura cu Moldova, cea mai mare parte care consumă este proiectul matur, partea asta de București spre Moldova; A8, care leagă Moldova de Transilvania, fiind un proiect care abia acum se lucrează la partea de studii tehnice, putem să includem acolo doar capetele de autostradă”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul unui interviu pentru EuropaFM.

De asemenea, România ar putea obține un miliard de euro pentru împăduriri.

„Pe partea de păduri avem un conses pentru a crește alocarea, probabil vom fi o alocare de un milliard de euro pentru împăduriri. Noi, ca stat, am avut o performanță absolut catastrofală în ultimii 15 ani – s-au plantat 50 de hectare de perdea forestieră”, a spus Cristian Ghinea.

Noua formă a PNRR, conform Memorandumului aprobat în Guvern, ar urma să fie aprobată de Executiv în prima săptămână din martie.
“Între timp, acolo unde există consens între noi și ministerele de linie, o să trimitem deja la Comisie pentru negocieri, unde avem clar o politică agreată și o să comunicăm public”, a mai spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.