USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Al doilea proiect de lege depus de USR

usr galati

Al doilea proiect de lege depus de USR, în mai anul acesta, pentru a repara stricăciunile produse Justiției în timpul regimului Dragnea a fost respins, astăzi, de plenul Camerei Deputaților.

Fără prea multe dezbateri, fără prea mult interes, ca și cum recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO, precum și avertismentele Comisiei Europene nu contează deloc pentru partidele aparținând vechii clase politice.

Proiectul respins astăzi punea în acord legile Justiției cu recomandările formulate în 2018 și 2019 de Comisia de la Veneția, în 2019 de Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, precum și de Comisia Europeană, inclusiv în raportul din mai 2020.

Vizam, printre altele, mecanismul de numire și revocare a procurorilor de rang înalt, răspunderea materială a magistraților, respectiv acțiunea de recuperare a prejudiciilor, întărirea independenței procurorilor, clarificarea motivelor de revocare a membrilor CSM și mecanismul de numire a conducerii Inspecției Judiciare.

Este trist că partidele aparținând vechii clase politice nu înțeleg cât de important este pentru statul de drept și democrația din România să fie reparate rapid toate stricăciunile provocate Justiției doar pentru ca unii politicieni să poată scăpa de răspundere pentru furt din bugetul statului!

Noi nu uităm însă cele întâmplate din 2017 încoace și nu vom renunța până când nu reparăm după PSD!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.