USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Alegeri în două tururi: LIPSĂ!

Alegerile în două tururi au lipsit din programul de guvernare al Guvernului Orban I și lipsesc și din programul ”actualizat” al Guvernului Orban II.

La primul vot de învestire, am avut încredere că Ludovic Orban va respecta protocolul USR-PNL și va schimba legislația electorală.

Astăzi suntem în criza și pentru că Guvernul Orban I nu a dat ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi imediat cum a venit la putere.

Premierul Orban a preferat să își asume răspunderea pe proiect cu mai puțin de șase luni înainte de alegerile locale și în ultima ședință de Guvern a emis 25 de ordonanțe de urgență, dar niciuna despre primari în două tururi.

Exista un precedent, creat chiar de Guvernul PNL. În decembrie anul trecut, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru corectarea OUG 114 și în ianuarie 2020 a revenit cu o ordonanță de urgență cu modificări la ”ordonanța lăcomiei” de pe vremea lui Darius Vâlcov.

De ce nu a dat Guvernul Orban OUG pentru primari în două tururi? PNL a sacrificat alegerile în două tururi pentru alegeri anticipate. Avem un sistem politic cu două partide mari în care partidele mici sunt marginalizate.

Indiferent dacă într-un tur sau două, la alegerile locale din iunie Alianța USR PLUS va propune candidați competenți și integri care să schimbe cu adevărat comunitățile locale

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.