USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Am promis că vom elimina pensiile speciale

usr galati
Am promis că vom elimina pensiile speciale ale parlamentarilor și ne-am ținut de cuvânt!
De astăzi, aceste privilegii imorale, introduse de către PSD în detrimentul cetățenilor români, sunt eliminate, ca urmare a promulgării legii adoptate săptămâna trecută în Parlament.
Asta înseamnă o economie la bugetul de stat de aproximativ un milion de euro pe lună (4.748.547 de lei). Dacă e să comparăm, pensia medie a unui fost parlamentar ajunsese la 5.741 de lei, în timp ce pensia medie lunară a unui cetățean obișnuit era de 1.500 de lei anul trecut.
Cu banii economisiți prin eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor am putea plăti în plus peste 3.000 de pensii medii lunar. Deși nu vorbim de un impact bugetar semnificativ, acest pas a fost unul necesar pentru repararea inechităților din țara noastră.
Și nu ne vom opri aici. Ne-am angajat în cadrul coaliției să restabilim echitatea în sistemul pensiilor de stat și vom duce la îndeplinire acest obiectiv anul acesta.
„Nu e decât un prim pas în repararea inechităților din viața noastră publică. O decizie pe care românii o așteptau de ani de zile și de care n-ar fi trebuit să fie nevoie dacă fostele majorități parlamentare ar fi ascultat de vocea oamenilor.”, transmite vicepremierul Dan Barna.
Desființarea pensiilor speciale va deveni realitate.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.