Astăzi s-a dat prima sentință în dosarul Colectiv

Decizia nu este definitivă însă reprezintă un prim pas către dreptate. Toți cei responsabili pentru incendiul din Colectiv trebuie să plătească pentru faptele comise. Nu trebuie să mai permitem ca incompetența și corupția să facă victime.

Din păcate, la patru ani distanță de la tragedia care a marcat România, suntem la fel de vulnerabili în fața posibilelor pericole din instituțiile publice. Avem în continuare școli, spitale, teatre, cluburi care nu au autorizații ISU.

Nerespectarea regulilor de siguranță este unul dintre simptomele statului corupt, nu-și face datoria și închide ochii în fața neregulilor. Odată cu sentința de astăzi, trebuie să reținem un lucru: avem tot dreptul să le cerem oamenilor din fruntea instituțiilor să ne respecte dreptul la viață și să nu mai gireze neregulile care pot produce tragedii.