Au trecut trei luni de când zeci de mii de români au fost gazați în Piața Victoriei, la ordinele unor infractori

Nicio demisie, niciun vinovat.

Ministrul Carmen Dan și șefii Jandarmeriei s-au întrecut în minciuni și au secretizat rapoartele intervenției pentru a bloca aflarea adevărului. În loc să își prezinte demisiile, șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția abuzivă au cerut să fie promovați. Cu susținerea totală a ministrului Carmen Dan, desigur, deși este în curs o anchetă și toți au fost puși sub urmărire.

Infractorii care au dat ordinele încercă să pună presiuni asupra procurorilor care se ocupă de acest dosar, dar nu vor reuși. Sunt sute de oameni care au depus plângeri și au spus adevărul despre ce s-a întâmplat. Acum trei zile, colegul nostru Stelian Ion a fost la Parchet să le dea anchetatorilor toate detalii despre protest. În seara de la 10 august, Stelian și mulți alți membri USR au fost în Piața Victoriei pentru a strânge semnături pentru #FaraPenali. Pentru asta, au fost gazați și chiar bătuți cu bastoanele, deși aveau mâinile ridicate.

Stelian, dar și alți parlamentari USR au încercat în mod repetat să discute cu șefii jandarmilor pentru a le cere să înceteze împrăștierea gazelor asupra tuturor manifestanților din Piața Victoriei. Nu au avut cu cine să se înțeleagă, ordinele erau clare: protestatarii trebuiau gazați ca să nu mai îndrăznească să vină în Piața Victoriei.

Vor plăti pentru ce au făcut, mai devreme sau mai târziu. Pentru că spiritul civic al românilor este mai puternic decât gazele lacrimogene. Protestele vor continua până când infractorii vor pierde puterea. Au rămas mai puțin de 200 de zile până la primele alegeri, când putem să le demonstrăm puterea reală a oamenilor din această țară. Prin vot.

#FaraPenali