USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Bogdan Rodeanu, deputat USR: “Blocajul administrației gălățene. Minciuna disperării pesediste.”

Este clar că proiectul de 1 milion de euro prin care administrația pesedistă a Galațiului vrea să transforme 20 de puncte termice în centrale de cartier, pentru a se lăuda ca au rezolvat problema încălzirii în oraș este o fușereală. Cifre puse din burtă, să dea bine. Să se potrivească cu interesul PSD de a părea că fac ceva pentru cetățeni în iarna 2018/2019, iarna de dinaintea alegerilor europarlamentare. Pentru că pesediștilor le e frică de alegeri. Mare frică.

Dar dacă acum măsluiesc cifrele după interesul de anul asta, anul trecut, când interesul PSD era să închidă termoficarea în Galați, oare au dat cifrele reale?

Nu cumva minciunile PSD despre termoficarea gălățeană sunt cu mult mai scumpe de 1 milion de euro?

Dar întrebarea de bază este: de ce minte Primăria Galați?

Am identificat 2 motive pentru minciunile din Hotărârea de Consiliu local.

*Pentru că sunt indolenți și nu își fac treaba cu simț de răspundere.

*Pentru că nu le convine adevărul.

Dar de ce nu le convine adevărul?

Pentru că au administrat orașul și țara atât de bine încât au NU AU BANI ÎN BUGET. Vă reamintim că gradul de încasare a taxelor și impozitelor locale este unul catastrofal. Cu chiu, cu vai și mii de somații au încasat aproximativ doua treimi din cât prognozaseră.

Calculul e simplu. Exemplu: Pentru conversia în centrală termică de cartier a Punctului Termic I2 din Țiglina, cu 120 de apartamente branșate ( mint ei, de fapt sunt 104 de apartamente ) spun că vor plăti 25.000 de euro + TVA. În această estimare nu este inclusă și manopera! În total, 25.000 de euro + TVA = 137.000 de lei.

Oricum, în opinia noastra și a specialiștilor pe care i-am consultat, costurile anuntațe sunt MULT SUBDIMENSIONATE față de necesar. Finalul, daca nu vor ascunde facturile, va însemna mult mai mulți bani cheltuiți.

Dar dacă ar da câte 3.000 de lei fiecărui locatar care este branșat la sistemul centralizat și nu are datorii la întreținere
i-ar costa mai mult. Cât de mult? Aproape dublu! 120 de apartamente – 16 debransati și – 16 datornici cu datorii mai mari de 3.000 de lei ( conform listelor de plata ale asociației ) x 3.000 de lei = 264.000 lei.

La fel și în cazul PT0, tot din Țiglina, care ar urma să deserveasca 407 apartamente branșate ( blocurile I5, I6 și I7 ) dacă ar plăti câte 3.000 de lei fiecărui proprietar, ar avea de achitat 1.221.000 lei. Așa, spun că lucrarea va costa 54.000 de euro + TVA, adică 295.000 de lei.

Asta este Primăria PSD Galați ( la fel ca Guvernul PSD ): au făcut anul trecut un plan incredibil de prost documentat pentru închiderea termoficării centralizate și acum nu mai știu pe unde să scoată cămașa pentru că au descoperit că au greșit.

Au mințit anul trecut și încearcă să își acopere minciuna cu noi minciuni.

Dacă acum, cu 1 milion de euro cred că rezolvă problema încălzirii a 5.600 de apartamente, de ce nu au făcut-o de anul trecut, când au preferat să cheltuiască peste 4,5 milioane de euro pentru a rezolva problema încălzirii în 7.700 de apartamente?

Dar celelalte multe milioane de euro cheltuite de gălățeni, din banii lor?

Asta înseamnă administrația PSD: indolență, incompetență, minciună și bani publici cheltuiți aiurea.

A doua parte a investigației noastre o găsiți aici: https://usr-galati.ro/bogdan-rodeanu-deputat-usr-primaria-galati-isi-discrimineaza-cetatenii-tu-ai-obligatia-sa-iti-platesti-impozitele-psd-voie-sa-te-pacaleasca/

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!