USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Bogdan Rodeanu, preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova: „Încă un obiectiv a fost finalizat cu sprijinul tehnic și financiar al României pentru Republica Moldovaʺ

„Încă un obiectiv a fost finalizat cu sprijinul tehnic și financiar al României pentru Republica Moldova.
Este vorba de o instituție preșcolară, este vorba de o grădiniță din satul Budești.
Prin renovarea acestei clădiri, peste 200 de copii și tot atâtea familii, beneficiază prin efortul statului român de servicii sociale și educaționale mult îmbunătățite.

Am avut onoarea de a participa la acest eveniment alături de Excelența Sa domnul Ambasador Daniel Ioniță, de primarul interimar al Municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, împreună cu directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, Mircea Eşanu, și de doamna primar al satului Budeşti, Nina Costiuc.

Cu această ocazie, am transmis mesajul Parlamentului Român și reafirmarea spriinul politic și economic al României, ca principal partener al Republicii Moldova, în procesul de reformă al statului pentru integrarea în Uniunea Europeană.

 

 

Sigur că acest proces nu este ușor. El presupune eforturi susținute, constante și corecte. Dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova înseamnă timp, costuri financiare mari, dar, mai presus de toate, înseamnă îmbunătățirea vieții oamenilor, un viiitor mai sigur și mai bun pentru fiecare dintre cetățenii acestei țări.

Și pentru că a fost un eveniment de inaugurare a unei instituții educaționale, am subliniat din nou importanța educației. Pentru că eforturile statului moldovean și al statului român au ca miză finală copiii. Nu e vorba doar despre o clădire îmbunătățită și modernă, ci despre copiii care vor veni aici, despre viitorul lor.

Am încheiat spunând că ziua de mâine e a celor care se pregătesc de azi, iar comunitatea din Budești și statul moldovean trebuie să facă tot ce trebuie pentru ca un număr cât mai mare de copii să aibă acces la educație”, precizează deputatul USR Galați, Bogdan Rodeanu.

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!