Bogdan Rodeanu, preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova: “Prin programul de asistenţă tehnică şi financiară pe care România o acordă Republicii Moldova a mai fost finalizat un obiectiv, în raionul Străşeni”

Bogdan Rodeanu, deputat USR Galați: “Prin programul de asistenţă tehnică şi financiară pe care România o acordă Republicii Moldova a mai fost finalizat un obiectiv, în raionul Străşeni. Este vorba despre încă o instituţie de învăţământ preşcolar, din satul Zamcioji.

Am inaugurat această investiţie în calitate de copreşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, alături de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova, domnul Vasile Bâtcă, Excelenţa Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Daniel Ioniţă şi parlamentarii români, domnii senatori Ion Hadârcă şi Dan Manoliu şi deputaţii Marius Budai, Eugen Tomac, Silviu Macovei şi Daniel Popescu.

La grădiniţa-creşă din Zamcioji vin zilnic aproape 70 de copii, între doi şi şapte ani. Nu este doar o grădiniţă renovată şi dotată prin eforturile României. În acelaşi timp, este şi o certificare în plus că reforma şi paşii spre integrare europeană a Republicii Moldova continuă, prin atenţia dată viitorului ei. Ne dorim în continuare să sprijinim activ şi să fim alături de Republica Moldova, să acordăm atenţie celor mici, să acordăm atenţie educaţiei şi să privim cu aceeaşi încredere parcursul nostru european”.