USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din cadrul Camerei Deputaților: “Existența unei cooperări instituționale este firească și bazată pe viziuni comune în ceea ce privește parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii și asumările statutului de membru NATO și UE.”

“În marja celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO găzduită de România, am participat, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din cadrul Camerei Deputaților, la întrevederile cu președintele Comisiei pentru aparare din Estonia, domnul președinte Hannes Hanso, și cu Excelența Sa domnul Ants Frosch, ambasadorul Republicii Estone la București.

Alături de domnul președinte Dorel Căprar și colegii parlamentari, domnul deputat Marius Surgent și domnul senator Nicu Fălcoi, am dezbătut subiecte de interes comun din domeniul apărării.
Existența unei cooperări instituționale este firească și bazată pe viziuni comune în ceea ce privește parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii și asumările statutului de membru NATO și UE.

Întrucât mediul de securitate actual manifestă un caracter dinamic, a fost reiterată necesitatea cooperării statelor aflate pe flancul estic, ambele părți manifestându-se pentru susținerea unei prezențe simetrice în zona menită să demonstreze poziția aliată puternică de apărare și descurajare.

 

 

Am fost de acord în privința existenței unei cooperări instituționale foarte bune pe dimensiunea apărării cibernetice, cel de-al cincilea domeniu operațional al NATO, un spațiu în care statele membre trebuie să investească mai mult pentru dezvoltarea unor capabilități performante.

În finalul întrevederii, președintele comisiei române, a propus consolidarea relațiilor bilaterale prin încheierea unui Acord de colaborare la nivelul Comisiilor pentru apărare, care să sprijine orice efort în materia apărării și menținerii unui climat de securitate.

De asemenea, a fost reiterată dorința parlamentarilor români, comunicată anterior prin canale diplomatice privind extinderea Formatului București la nivel parlamentar, domnul președinte al comisiei estoniene considerând necesară materializarea acestui demers”, declară deputatul USR Galați, Bogdan Rodeanu.

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!