Buget Participativ – Tu decizi pentru Galaţi!

Astăzi am depus la Primăria municipiului Galaţi proiectul USR pentru implementarea Bugetului Participativ în municipiul Galaţi.

Bugetul Participativ este doar una dintre măsurile pe care Galaţiul trebuie să le ia rapid pentru ca decalajul faţă de oraşele din vestul României să nu se mărească.

Este un proiect la care am lucrat de la începutul anului şi este bazat pe documentele oficiale în temeiul cărora Consiliile Locale Oradea, Cluj Napoca, Sibiu şi Timişoara derulează deja acest tip de parteneriat între cetăţeni şi Autoritatea locală.

Ideea este foarte simplă: bugetul participativ este un instrument legal prin intermediul căruia gălăţenii vor decide direct cum să fie cheltuiţi 5% din banii de investiţii ai oraşului.

Proiectul nostru lasă gălăţenilor iniţiativa de a gândi, de a propune şi de a decide despre cum sunt cheltuiţi o parte din banii cu care contribuie la bugetul oraşului.

Problema este că USR, înfiinţat la Galaţi după alegerile locale din 2016, nu va avea niciun consilier local până la alegerile locale din 2020. Parlamentarii USR Galaţi nu au dreptul legal de a iniţia Hotărâri de Consiliu Local sau Judeţean deşi au dreptul de a iniţia proiecte de legi ( aşa cum este Legea Zonelor Metropolitane, de exemplu – un proiect USR Galați ). Iar Galaţiul nu mai poate aştepta încă doi ani.

Aşa că am pus proiectul nostru de Hotărâre de Consiliu la dispoziţia primarului şi a membrilor Consiliului Local pentru a-l introduce în circuitul legislativ local, a-l dezbate şi a-l aproba, în interesul contribuabililor gălăţeni.

Îl punem şi la dispoziţia dumneavoastră aşa cum l-am transmis către Consiliul Local Galaţi şi către Primăria Galaţi. Îl puteţi citi şi, dacă aveţi propuneri de îmbunătăţire, vă rugăm să ni le trimiteţi la adresa de email contact@usr-galati.ro. Le vom transmite, la rândul nostru, către Primăria Galaţi şi către membrii Consiliului Local Galaţi.Mai jos puteţi vizualiza Proiectul de Hotărâre iniţiat de USR Galaţi pentru implementarea Bugetului Participativ in municipiul Galaţi!

1 comment