Alegeri Locale Galati 2020

Alegeri Preliminare

USR este partidul care a mobilizat în România acea parte a populației active care a dovedit deja competență și onestitate dar care până acum nu s-a împlicat în politică. Problema noastră nu este dacă avem candidați care să poată conduce o comunitate (numeroși membri au condus deja cu succes echipe, proiecte, companii) ci să îl selectăm pe acela care poate să ofere cel mai mult celor pe care îi va reprezenta.

Ani de zile, desemnarea candidaților susținuți de partidele tradiționale a fost un proces obscur, tranzacționat pe baza unor interese și motive care nu au nicio legătură cu nevoile cetățenilor. Ca urmare, aleșii s-au dovedit în marea lor majoritate a lipsiți de responsabilitatea și competența necesare, unii lipsiți de cinste, iar cei care au suferit au fost membrii comunităților.

USR organizează alegeri preliminare pentru desemnarea candidatului pe care îl va susține pentru ocuparea funcției de Primar al municipiului Galați. Pentru noi este important ca acest proces să fie perfect transparent și democratic. Schimbarea paradigmei în domeniul politic și administrativ trebuie să înceapă cu noi înșine.

În urma acestui proces, USR va propune gălățenilor un candidat care să ofere o nouă viziune în administrația locală: conducerea orașului nu se face de o persoană anume ci de acea persoană capabilă să lucreze eficient și să obțină rezultate cu o echipă. Galațiul are nevoie la conducere de un grup de oameni capabili, onești și bine intenționați și asta suntem hotărâți să-i oferim.

Candidații USR Galați

Florin Coman

De prea mult timp se vorbește de o „Românie de mâine” sau de „schimbare” însă vechile partide au dovedit după fiecare alegeri că „schimbarea” a însemnat doar o rocadă între interesele vechii clase politice sau interesele de grup ale vechilor lideri politici.

Mariana Iancu

M-am înscris în USR deoarece cred că se poate face politică și administrație în folosul cetățeanului. Deviza mea ca și consilier local al municipiului Tecuci și consilier județean va fi „contribuabilul nostru – stăpânul nostru”.

Marin Rusu

… idei pentru visul meu spre o Românie modernă, occidentală . Sunt atât de multe realitățile dezastruoase ce au lovit societatea noastră în ultimii ani că nu trebuie să propunem o contraofertă la adresa PSD -ului, ci trebuie să reconstruim România pe pilonii moderni ai echității sociale și educației (nu a pensiilor speciale).

Petrea Ionel

Sunt foarte nemultumit de calitatea administratiei locale si am decis sa ma implic in politica, cu toata puterea si cunostintele mele.Candidez pe lista USR pentru Consiliul local Piscu.

Mihai Negrescu

Am ales să vin alături de USR pentru că oamenii din acest partid corespund profilului de politicieni care dovedesc că iau decizii corecte pentru România; parlamentarii USR au dovedit o reală implicare în problemele societății, au probat implicarea în repararea deficiențelor existente în sistemul de sănătate, în educație, în economie și de altfel în toate domeniile de interes vital.

Florin Andriu

Înscrierea în USR Munteni este primul pas pe care îl fac în viața politică și mi-am declarat disponibilitatea alături de colegii mei în a promova proiecte viabile pentru localitate, care să aibă drept scop îmbunătățirea traiului pentru locuitori, revigorarea vieții economice prin susținerea micilor afaceriști, prin consilierea lor în vederea obținerii de fonduri europene pentru dezvoltarea propriilor afaceri, fiindcă orice mică sau mare firmă aduce bani la bugetul comunei.

Mirel Arghire

Aș fi putut alege un alt drum, cel pe care îl aleg majoritatea tinerilor din România: drumul spre Anglia, Italia, Spania, Germania sau oricare altă țară europeană.Aș fi putut să fac ceea ce fac prea mulți români: să stau deoparte și să aștept să facă alții ceva, să ia alții decizii pentru mine.

Marin Gheorghe

Sunt Gheorghe Marin din comuna Movileni județul Galați, sunt căsătorit și tată al unui băiat. Profesia mea de bază este cea de electromecanic însă m-am reorientat către sectorul agricol, spunându-mi că experiența ca fermier o să-mi aducă satisfacții. Mi-am ascultat rațiunea și timpul a dovedit că nu m-am înșelat.

Nicoleta Mîndrescu

Am hotărât să intru în viața politică, într-un partid care are curaj să spună: „Acum este momentul nostru!”Și cred cu tărie că acum este momentul nostru, al oamenilor corecți, a oamenilor simpli, pentru noi că putem da României o administrație onestă și putem aduce în fruntea comunităților noastre conducători competenți.

Viorica Cladiade

M-am hotarât să mă înscriu în Uniunea Salvați România după ce am participat la protestele din stradă cauzate de Ordonanța 13, pentru că nu am văzut un alt partid din România, la acea vreme, care să se opună cu atâta fermitate la o astfel de grozăvie.

Elisei Țanu Lupu

Sunt unul dintre întreprinzătorii privați care s-au alăturat Uniunii Salvați România din convingere personală fiindcă apreciez oamenii cu inițiativă, apreciez românii care se ridică și sunt determinați să schimbe actuala stare de lucruri de România. Prin urmare, m-am alăturat echipei USR Drăgănești și am construit împreună o Strategie de dezvoltare a localității pe termen lung.

Constantin Marin

Am hotărât să devin USR-ist, am decis să mă implic direct și să contribui la stoparea acestor migrări, punând la dispoziție experiența acumulată în străinătate și în țară. Și primul lucru pe care trebuie să-l facem în Drăgănești este să creăm culoarul de atragere a investitorilor. Ca să-i putem atrage, trebuie să le creem acces la tot ceea ce înseamnă infrastructură și utilități.

George Cristian Caraiman

Poate că ar fi fost mult mai ușor să aleg, ca mulți alți tineri, să plec din țară și să mă stabilesc într-un stat al Uniunii Europene, dar mi-am spus că dacă alții au reușit să se dezvolte în țările lor, trebuie să se poată și în România.

Ionel Rusu

Experiența de viață și cea profesională, mi-au demonstrat că performanță se poate face oriunde, în orice localitate, în orice tip de afacere; condițiile obligatorii sunt să se dorească a se face performanță, munca să fie pe măsură, corectitudinea și determinarea.

Matei Marian Chiriac

Alături de colegii din USR Drăgănești sunt hotărât să îmi pun mintea și umărul la îndepărtarea tuturor lucrurilor care dăunează comunității noastre și să construim împreună o administrație care să asculte vocea cetățenilor.

Cătălin Marian Olaru

Locuiesc în comuna Drăgănești, sat Malu-Alb, județul Galați și candidez la funcția de primar. M-am înscris în USR pentru că sunt unul dintre milioanele de români care au așteptat de la politicieni respect și decență dar am primit în schimb conservare de privilegii pentru baroni, sub formă de pensii speciale sau funcții pe viață.

Ionica Mihalache Leuștean

Mă numesc Ionica Mihalache, am 32 de ani, sunt căsătorită și am 2 copii. Am absolvit studiile la Liceul teoretic „Eremia Grigorescu” din orașul Mărășești.M-am alăturat echipei USR Cosmești deoarece am încrederea că vom putea face ceva prosper pentru un viitor mai bun al tuturor.

Vasile Munteanu

Sunt cetățean al comunei Cosmești, locul în care mi-am întemeiat familia și unde mi-am crescut cei patru copii. De când mă știu am fost un om care a promovat politicile de dreapta, considerând că reprezintă drumul spre o Românie modernă și europeană care poate poate oferi condiții decente și civilizate de trai tuturor cetățenilor.

Ionel Petrică Leuștean

Cosmești înseamnă pentru mine casa mea, familia mea, locul unde îmi sunt prietenii. Dar este și locul din care au plecat zeci și zeci de tineri, pentru că nu aveau nicio șansă să-și facă un viitor

Ion lovin

Numele meu este Ion Lovin, locuiesc în Comuna Cosmești, sunt familist convins și tată a 3 copiii, și cred că sunt la vârsta potrivită pentru a da un sfat bun colegilor mei, consider că am capacitatea de a le aduce la cunoștință lipsurile și necesităților oamenilor, dar și capacitatea de a veni in întâmpinarea acestor lipsuri cu proiecte care să aducă un plus de confort vieții și activității.

Tănase Iuliana

Administrația locală are obligația să contribuie la dezvoltarea comunității cu programe pentru reabilitarea zonei, pentru ridicarea nivelului socio-economic al localității, pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

Simion Pușa Andra

M-am întreptat către profesia de asistent medical generalist cu gândul că astfel pot să fac bine celor din jur, că pot ajuta la salvarea unei persoane. Nu este o meserie ușoară, dar este un drum pe care ajungi să cunoști oameni, să cunoști caractere și să te formezi ca om.

Vieru Gheorghe

Mă numesc Vieru Gheorghe, sunt căsătorit și am un copil. Sunt un vechi ceferist și am putut observa îndeaproape cum corupția și furtul au contribuit decisiv la decăderea unei importante rețele de transport.

Luminița Pricopie

Sunt un om simplu care a absolvit 10 clase plus 2 profesională. Muncesc de 25 de ani în Combinatul Liberty Galati. Nu am vrut să mă înscriu în politică dar nu am mai putu rămâne spectator la spectacolul jalnic oferit de PSD.

Florin Căpătan

Experiența dobândită în cadrul companiei de stingere a incendiului și intervenție de pe platforma Liberty Galați, mi-au arătat cât de important este lucrul in echipă precum și cât de important este să respecți legea.

Pricopie Costică

Viorel Bejan

Sunt Viorel Bejan din comuna Branistea, judetul Galati.După o cariera militară completă am decis să mă retrag la casa părintească din comuna Braniștea, județul Galați si m-am decis sa candidez la functia de primar din partea partidului USR.

Gheorghe Ștefanache

Trăiesc şi muncesc în Şendreni de 10 ani, timp suficient pentru a înţelege care sunt cauzele care au condus la decalajul dintre ceea ce ar trebui să fie o comună europeană aflată la 12 km de municipiul reşedinţă de judeţ şi ceea ce este comuna Şendreni astăzi.

Daniel Zinica

Numele meu este Daniel Zinica, sunt căsătorit și tată de aproape un an de zile. În acest moment sunt masterand la FEAA Galați, lucrez în domeniul privat și am acumulat experiență de muncă doar în companii de top din industria farmaceutică, FMCG, comerțului și cea bancară.

Lucian Chiriloi

Mă numesc Lucian Chiriloi. Am 39 de ani şi cred că fiecare cetățean are datoria, chiar obligația, să participe activ la viața politică. Nu mai putem rămâne spectatori la demagogia și propaganda comunistă propagată de PSD și complicii lor.

Ionuț Dumitrașcu

Numele meu este Ionuț – Dănuț Dumitrașcu, am 28 de ani, de profesie sunt jurist și am intrat în cursa internă pentru desemnarea candidaților USR la Consiliul Județean Galați.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați

Prea mult timp, Galaţiul şi România au suferit din cauza stagnării impuse de administraţia locală, care a devenit anexă a partidelor. Pentru cetăţeni, lucrurile au mers din rău în mai rău. Pentru clienţii politici, abonaţi la contracte şi funcţii, lucrurile au mers bine până în 2016, când organizaţiile USR au început să apară în ţară iar USR a ajuns în Parlamentul României. Am primit din partea voastră, a gălăţenilor, şansa să fac parte din prima generaţie de parlamentari USR.

Andrei Postică

Motto: „România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte !” Particip la alegerile locale pentru Consiliul Județean Galați!

Mihai Alecsandru

Mă numesc Mihai Alecsandru am 47 de ani și sunt locuitor al Comunei Piscu, unde m-am născut și am crescut. Am absolvit Liceul Industrial numarul 3.

Stefan Gheorghe

Inginer

Mă numesc Ștefan Gheorghe, cetățean al comunei Piscu, județul Galați. Am absolvit Liceul Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza, promoția 1983, apoi am absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, Facultatea Electromecanică Navală, Constanța în anul 1987.

Costel Danaila

Mă numesc Costel Dănăilă, am 50 de ani si sunt locuitor al comunei Umbrărești. Am terminat Liceul profesional și am experiență în amenajări interioare. Am înființat Filiala USR Umbrărești pentru a aduce o schimbare necesară.

Tatiana Gogeanu

Mă numesc Tatiana Gogeanu, am 19 ani și sunt din comuna Umbrărești. Sunt studentă la Facultatea de Științe Juridice Sociale și Politice, din Galați. Am doar 19 ani dar știu ce vreau de la țara mea și de la viitorul meu în țara mea.

Veronica Macovei

Profesoara

Am 40 de ani, sunt căsătorită şi am un băiat minunat. Sunt născută în Măstăcani, am copilărit în Măstăcani iar din anul 2000 lucrez în învăţământ, ca profesor pentru învăţământul primar la Şcoala gimnazială “Gheorghe Poalelungi” din comună.

Ionel Mandea

Administrator

Mă numesc Ionel Mandea, sunt născut și crescut în localitatea Movileni, județul Galaţi – o localitate frumoasă situată pe malul stâng al râului Siret. Am 50 de ani, sunt căsătorit și am doi copii.Am absolvit Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci în anul 1988.

Gelu Rarinca

Bună ziua tuturor! Numele meu este Gelu Rarinca, am vârsta de 51 de ani sunt căsătorit și tată a 4 copii. M-am decis să candidez la primăria Matca pentru funcția de primar din partea partidului Uniunea Salvați România – USR din dorința de a contribui la schimbarea în bine a comunei noastre.

Teodor Aganencei

Inginer

Mă numesc Teodor Aganencei, sunt bucovinean dar locuiesc de 30 de ani în Tecuci. Am 56 de ani şi sunt de profesie inginer. După terminarea facultăţii am lucrat timp de peste 15 ani în societăţi din domeniul mecanizării agriculturii

Popa Alin Alexandru

Salut, mă numesc Popa Alin Alexandru, am 26 ani, sunt absolvent al Facultății de Mecanică, specializarea Sisteme și echipamente termice din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați.

Corina Năvodaru

INginer

Sunt Corina Năvodaru, am 35 de ani și sunt locuitor al comunei Piscu, județul Galați. Cresc singură doi copii, cu ajutorul mamei mele, care este la muncă, în strainatate.Sunt studentă anul 1 la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi.

Savu Ivan

Dragi concetăţeni, mă numesc Savu Ivan, locuiesc în comuna Măstăcani şi am 51 de ani. Sunt tatăl a doi copii. Lucrez în Combinatul Siderurgic Galaţi. Am decis să candidez din partea USR pentru funcţia de primar al comunei Măstăcani din dorinţa de a contribui la schimbarea în bine a comunei.

Maftei Teodor Daniel

Inginer

Mă numesc Maftei Teodor Daniel, am 32 de ani şi sunt un fericit soţ şi un mândru tată. Am terminat facultatea de Inginerie Mecanică iar în prezent sunt inginer mecanic în Şantierul Naval Galaţi.

Zugravel Valentin

Mă numesc Zugrăvel Valentin și, înainte de toate sunt soț, tată, prieten deci, Om. Vă anunț că mi-am depus candidatura în cursa internă pentru un loc în Consiliul local în cadrul echipei USR la Primăria Șendreni.

Stelian Chirică

Inginer

Mă numesc Stelian Chirică, sunt soţ şi părinte a doi copii. Ma simt un om norocos: am o familie frumoasă, prieteni capabili și buni coechipieri, fac lucrurile care îmi plac și îmi aduc satisfacții. Optimismul și încrederea sunt atitudini care m-au însoțit atât în viața personală și în activitatea profesională.

Doina Peiu

Mă numesc Doina Peiu, sunt soţie, mamă si am absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitaţii „Dunărea de Jos”. Toată vechimea în muncă mi-am acumulat-o doar în mediul privat, unde există competiţie deschisă, unde întotdeauna se acordă importanţă finalizării acţiunilor şi concretizării rezultatelor.

Cătălin Moroianu

Numele meu este Cătălin Moroianu, am 34 de ani și fac parte din echipa de fondare a USR Tineret Galați. Absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare sunt tată a 2 fete, cea mare de 13 ani iar cea mică de numai 2 luni. M-a pasionat încă din anii de liceu munca de voluntariat astfel că in cadrul acestuia am făcut parte din comisia de prevenire a violenței.

Răzvan Grigoraş

Inginer

Am 31 de ani. Sunt absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”. De 10 ani lucrez în domeniul privat, într-o fabrică de producţie de top din Galaţi, ani în care am acumulat foarte multe cunoştinţe şi experienţe.

Aron Constanța

Administrator Firma

Am 48 ani şi am absolvit Facultatea de metalurgie şi ştiinţa materialelor. Acasă sunt soţie şi mamă a două fete, sportive de performanţă. Când nu sunt acasă sunt administratorul unei societăţi comerciale de distributie produse petroliere.

Constantin Cosmin Costea

Pentru că sunt gălățean și îmi doresc să contribui la dezvoltarea reală a municipiului Galați. De-a lungul timpului am fost dezamăgit de modul în care administrația locală a ales să orienteze resursele publice în domeniul sportiv.

Laurențiu Mardere

În ultimii ani am activat în domeniul cercetării atât în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi desfăşurând activităţi de cercetare în studierea fenomenelor de degradare a materialelor metalice în diverse medii agresive.

Bogdan Pîndaru

Cândva unul dintre cele mai dezvoltate orașe economice din țară, Galațiul este astăzi, oficial, cel mai depopulat oraș mare din România. Galaţiul a pierdut multe mii de locuitori iar depopularea continuă și astăzi întrucât tinerii nu mai văd un viitor într-un oraș fară niciun plan pe termen mediu și lung din partea autorităților locale.

Cătălin Rohozneanu

Mă numesc Cătălin Rohozneanu, sunt născut şi crescut în Galați, orașul de la Dunăre care, cu părere de rău în momentul de față este printre orașele cele mai necunoscute la nivelul Uniunii Europene, însă cu un potențial imens în comerț, turism și agrement pentru locuitori.

Cătălin Carp

Sunt Cătălin Carp, am 47 ani, sunt căsătorit şi tatăl a doi băieţi de 10 şi 12 ani. Sunt economist de profesie şi practician în domeniul insolvenței. Am intrat în politică recent, acum un an, cu scopul de a pune umărul la modernizarea societăţii şi a modului în care se face politică. USR mi-a dat speranţa că acest lucru e posibil.

Lăcrămioara Matei

Manager Relații Clienți Business

Mă numesc Lăcrămioara Matei, am 41 de ani şi sunt mama a 2 fetiţe minunate,ele sunt motivul principal pentru care am intrat în politică. Sunt absolventă a Universității de Științe Economice Galați și am obţinut un master în Gestiunea Financiară a Afacerii în Spațiul European.

Virgil Avram

Mă numesc Virgil Avram, am 31 de ani, specializat în ingineria protecției mediului şi în industrie şi programator, ca foarte mulţi alţi IT-işti, autodidact. Sunt unul dintre gălățenii care au ales drumul diasporei, unde am lucrat ca programator în domeniul financiar-bancar dar m-am întors în Galați pentru a pune în practică ceea ce am învățat.

Cristian Chitaru

Programator

Mă numesc Cristian Chitaru, am 30 de ani şi fac parte din generaţia Y, o generaţie marcată de ascensiunea digitală. Am absolvit, în anul 2012, facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii Dunărea de Jos. În prezent sunt programator şi lucrez în mediul privat dar mai întâi de toate sunt gălăţean, român şi un european convins.

Dănuț Tacu

Inginer

Privesc acest oraş cu dragoste, tristeţe, chiar revoltă uneori, dar mereu cu speranţa că putem avea o societate de nivel european, modernă la noi acasă şi cu o clasă politică ce acţionează în interesul cetăţeanului. Mă numesc Dănuţ Tacu, sunt de profesie inginer. Am 38 de ani.

Marian Veronel Oană

Padurar

Am absolvit Liceul Silvic în anul 1989 şi de 30 de ani sunt pădurar. Am cunoscut codrul şi omul şi ştiu că pădurea înseamnă viaţă dacă oamenii sunt preocupaţi să o ocrotească şi să o respecte. Sunt tatăl unui tanar de 23 de ani care a absolvit Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – aşchia nu sare departe de trunchi, spunem noi, pădurarii.