Cartierul Micro 39, împânzit de gunoaie

În urma semnalării pe adresa USR-Galați a unor cetățeni privind degradarea constantă la care este supusă zona din apropierea restaurantului „Prinț și Cerșetor” din cartierul Micro 39, am inițiat o cercetare amănunțită a zonei indicate și am constatat cât de puțin valorează nevoia unui spațiu verde pentru Primarul Gălățenilor așa cum se intitula în campanie domnul Pucheanu Ionuț.

În apropierea intersecției Bld. Traian Vuia cu Bld. Henri Coandă, exista cândva un mic parc amenajat și curat. Astăzi, la 2 ani de când Primarul Pucheanu a preluat administrația gălățeană, zona respectivă arată dezolant și decadent, împânzită de celebrele „chioșcuri”, mizerie și la nevoie, parcare auto.
Iată un pasaj dintr-o serie de lucruri promise și nerealizate: „în timpul mandatului de primar mă voi implica pentru refacerea tuturor zonelor verzi, a aliniamentelor stradale și a gardului viu din zona arterelor principale și secundare.”

În fiecare ciclu electoral politicienii promit mult și realizează prea puțin sau nimic în anumite domenii invocând tot felul de motive – de la piedici birocratice până la reevaluarea priorităților. În realitate însă, nevoile cetățenilor rămân aceleași, altele se accentuează iar frustrarea crește pe măsura minciunilor din campania electorală.
Singurul mod în care putem să construim o societate bazată pe respect reciproc este prin implicarea civică, prin vigilență și responsabilitate cetățenească orientate către candidați politici competenți și ONEȘTI.

Andrei Postică
Preşedinte USR Filiala Galaţi