USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

CCR a declarat constituțională legea PSD

usr galati

CCR a declarat constituțională legea PSD care îi scapă pe evazioniști de închisoare, încurajând astfel comiterea de noi infracțiuni. O lege constituțională nu înseamnă că este și oportună!

Proiectul a fost adoptat chiar în ultima ședință de plen din legislatura trecută, iar parlamentarii USR au votat împotrivă și au arătat că această lege este concepută exclusiv în interesul infractorilor și în siajul OUG 13 și al celorlalte proiecte împotriva Justiției.

Dacă ar fi fost după PSD, iertarea evazioniștilor s-ar fi produs încă de la finalul anului 2018, dar parlamentarii USR, alături de cei ai PNL și PMP, au împiedicat acest lucru, sesizând Curtea Constituțională în decembrie 2018. Proiectul a fost declarat atunci neconstituțional, în ansamblul său, dar PSD nu a renunțat și a împins iar proiectul spre adoptare, ajungându-se acum la o nouă decizie a CCR.

Românii nu au nevoie de legi prin care să fie încurajată evaziunea fiscală și să fie scăpați de răspundere penală politicieni sau apropiați ai acestora vinovați de comiterea de infracțiuni.

Senatorii și deputații USR PLUS vor veghea în Parlament pentru ca episoade de genul acesta să nu se mai repete. Construim o #Romaniefarahotie!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.