De ce România nu poate construi autostrăzi?!

“Autostrăzile sub conducerea unui fost șofer și ofițer de protecție al liderului PSD, Liviu Dragnea

Ultimele zile ne-au demonstrat încă o dată, dacă mai era necesar, modul eronat și total imoral și ineficient în care Coaliția aflată la guvernare înțelege să respecte cetățeanul român.

Deși OUG 109 din 2011 privind guvernanța corporativă obligă ca, la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să se regăsească un director general numit în urma unui concurs de selecție, în realitate Coaliția de Guvernare PSD-ALDE a ales prin vocea liderului Liviu Dragnea să numească în fruntea uneia dintre cele mai importante companii de stat pe fostul său șofer și ofițer de protecție având funcția de Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Menționez că domnul Adrian Mlădinoiu (atașat link către CV-ul domnului Mlădinoiu http://sgg.gov.ro/…/uploads/2016/04/Curriculum-vitae-AM-.pdf) nu deține absolut nicio experiență nici în organizare și planificare strategică în privința drumurilor, nici nu a absolvit studii de profil tehnic sau cursuri de formare în acest sens, nici nu a lucrat anterior în structuri sau instituții care să-i îmbogățească cultura în coordonarea unei instituții-cheie din orice stat. Motivul pentru care am ales să așez reflectorul pe acest caz este determinat de ipocrizia cu care actualii lideri PSD consumă resursele statului într-un mod abuziv și în interes personal sau de grup.

Tot în urmă cu câteva zile, actualul ministru al transporturilor prezenta câteva înregistrări pe pagina personală de socializare care aveau rolul de a „demonstra” cât de eficient este controlul și cât de „atent” monitorizează domnia sa construcția porțiunii de autostradă dintre Lugoj și Deva amenințând cu rezilierea contractelor și evident, cu o siguranță specifică, garantând cu noi promisiuni, așa cum PSD a procedat dintotdeauna.

Astfel, observăm cu regret că un partid care a obținut o majoritate trădează în mod grosolan așteptările românilor prin acest mix de comportamente și decizii menite să altereze interesulși modul în care sunt cheltuiți banii publici, prin deturnarea și evitarea adevăraților specialiști care ar trebui să se afle la conducerea instituțiilor publice și întoxicarea acestora cu persoane obediente, fără nicio experiență sau expertiză pentru funcțiile pe care le ocupă.
Mai mult decât atât, se pare că PSD și ALDE au identificat noi metode de a eluda modul în care ar trebui să fie numiți șefii în consiliile de administrației ale instituțiilor publice de profil, acest fapt antrenând un sentiment de dezaprobare și de indignare socială.

În timp ce România rămâne codașa Uniunii Europene în privința numărului de km de autostradă existenți, dar și al lucrărilor aflate în execuție, PSD își „plantează” oamenii de casă în structuri-cheie pentru a rezolva „intern” distribuția resurselor statului.

„Specialiștii” PSD cu care se laudă partidul sunt de fapt inși nespecializați în domeniile în care au fost numiți, fără pregătire sau experiență, dar care răspund eficient la comenzile partidului.

Am ales să intru în politică pentru a încerca să corectez aceste grave derapaje și pentru a îmbunătăți nivelul de justețe socială pe care îl așteaptă toți cetățenii români. Unica variantă prin care vom reuși să readucem țara pe un trend pozitiv și pentru a nu mai citi rapoarte în care suntem ultimii în privința performanțelor economice, pentru a avea un climat de stabilitate financiară și de predictibilitate legislativă, de siguranță și conservare a prerogativelor justiției și a altor instituții ale statului, este prin vot.

USR agrează competența și promovează educația și meritocrația, atât în instituțiile publice cât și în domeniul privat și consider că doar prin acordarea meritelor acelora care aleg să se pună în slujba cetățeanului urmărind interesul public, și nu personal sau de grup, putem evolua organic și viața românilor să fie îmbunătățită în realitate”, informează senatorul USR Galați, George Dircă.

1 comment

• De ce România nu poate construi autostrăzi,,!!!???vă săpun eu,un cetățean simplu,de la țară,,,și o spun pe şleau,….Se fură ca în codru…..,Nu le mai ajunge unora,ce mama …. o dați din gard în gard…! Dacă nu există disciplină la nivelul cel mai înalt,nici poporul nu va fi disciplinat,,,ca atare nu vă mai bălbăiți in a critica pe cei de la guvernare,fiindcă și voii când veți ajunge la” osul “cel mare o să fiți…..corupți de cei mai mări ca voii….și istoria continuă..