Declarația de angajament pentru România de Ziua Unirii Principatelor Române

La 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, care a prefigurat tot ce înseamnă în prezent România modernă – reformă economică, relații internaționale și diplomație europeană, avem astăzi datoria să continuăm unirea românilor prin lupta pentru valorile democratice și europene și prin asigurarea șansei la o viață prosperă.

Unire înseamnă apel la unitate, depășirea falselor diviziuni create de putere sau de interese înguste ale unor indivizi; înseamnă uniune, în înțelesul ei european de substanță și al unui viitor comun în Europa pentru toți cetățenii români din interiorul și din afara granițelor Uniunii Europene; înseamnă conectivitate, obiectiv indispensabil pentru modernizarea economică și înseamnă, nu în ultimul rând, coeziune și echipă, pentru că numai așa Uniunea Salvați România va putea să atingă dezideratul de a oferi românilor un proiect de țară „ca afară”.

Biroul Național al USR, întrunit în ședință festivă la Focșani, a adoptat Declarația de angajament pentru România: bit.ly/2sLSQ7a