Demisionara Carmen Dan: “Nu am ce să-mi reproșez”

După zeci de abuzuri și transformarea Jandarmeriei în garda personală a lui Liviu Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan a declarat azi, după ce a anunțat că demisionează, că „nu-și reproșează nimic”. O bănuim de alienare pe Carmen Dan.

Ministrul demisionar se face vinovat de cel mai mare atac al Guvernului asupra românilor din ultimii ani. Pe 10 august 2018, mii de cetățeni pașnici au fost gazați și bătuți de jandarmi la ordinul său.

La mijlocul lunii mai 2019, la Topoloveni, românii care manifestau pașnic împotriva PSD, în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea, au fost ridicați, fără justificare legală, de jandarmi, tot la ordinul ministrului de Interne. Apoi, orașul Târgoviște a fost blocat, iar cetățenilor li s-a interzis accesul în oraș, tot pentru a nu-l „deranja” pe Dragnea în timpul mitingului electoral.

Pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, sute de mii de români au fost împiedicați să voteze, vinovații sunt deopotrivă Teodor Meleșcanu și astăzi demisionara Carmen Dan.

Ministrul Dan trebuia să-și dea demisia încă de acum un an, dar a fost ținută în funcție de Viorica Dăncilă, până de curând o altă marionetă de-a lui Liviu Dragnea.