USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Deputat USR Bogdan Rodeanu: “29 august, ziua Insurecției Naționale Slovace, ziua comemorării celor peste 10.000 de soldați români care și-au dat viața pentru eliberarea acestei țări”

“Am avut onoarea de a reprezenta România în Republica Slovacă împreună cu președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, Dorel Căprar, la aniversarea a 73 de ani de la începerea Insurecţiei Naţionale Slovace.
În țara prietenă, ziua de 29 august este sărbătoare națională, ziua în care slovacii au lansat insurecția armată împotriva trupelor germane care le ocupau țara. Luptele au continuat până în 1945, când Slovacia a fost eliberată și cu sprijinul Armatei Române.
Delegația parlamentară română a comemorat sacrificiul suprem al românilor care au luptat pe aceste fronturi prin participare la ceremonii militare și depunere de coroane la Zvolen, unde se află în prezent cel mai mare cimitir militar românesc din străinătate – 10.384 de morminte și Muzeul Insurecţiei Naţionale Slovace din Banská Bystrica.
Am fost onoraţi de prezenţa la întâlniri și la manifestațiile naționale a preşedintelui Republicii Slovace, Andrej Kiska, a premierului, ministrului apărării și a președintelui Comisiei de apărare din Parlamentul Slovac, Anton Hrnko”, declară deputat USR Galați, Bogdan Rodeanu.

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.