USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Deputat USR, Bogdan Rodeanu: „Susținem consolidarea competențelor Jandarmeriei Române în ceea ce privește controlul materialului lemnos și constatarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul silvic”

În cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională am dezbătut și discutat proiectul de lege ce vizează organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române.

La discuția tehnică asupra cadrului și a stategiei de aplicare a acesteia au participat Ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, Inspectorul General al Jandarmeriei Române, domnul Gheorghe Cocoș, doamna procuror Irina Kuglay din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și secretari de stat din partea Ministerului Justiției și ai MAI.

Este un proiect complex prin care se dorește a întregi și a dinamiza activitatea Jandarmeriei Române, atât în plan national, cât și ca structură componentă a parteneriatelor strategice și a instituțiilor comune europeme.

În calitate de vicepreședinte al comisiei, am susținut în cadrul dezbaterii și am asigurat că vom continua să sprijinim în procesul de promulgare, consolidarea competențelor Jandarmeriei Române în ceea ce privește controlul materialului lemnos și constatarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul silvic.

În ceea ce privește atribuirea calității de organ de cercetare al poliției judiciare unor cadre de jandarmi am susținut punctul de vedere negativ al Parchetului și Ministerului Justiției asupra actualei forme propuse. Necesitatea unor astfel de atribuții și corelarea lor cu cele ale structurilor similare ale partenerilor internaționali trebuie să se constituie într-un proiect legislativ aparte și care să fie demarat printr-o discuție tehnică coerentă luând în considerarea statutul de structură cu caracter militar a Jandarmeriei Române.

România, prin Jandarmeria Română va deţine timp de doi ani poziţia de comandă în cadrul EUROGENDFOR (EGF) prin intermediul colonelului Lucian GAVRILĂ, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Este o poziție care ne onorează prin recunoașterea, încă o dată, a rolului concret prin care acestă armă activează și asigură relațiile concrete de parteneriat ale țării noastre.

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!