USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Deputat USR Galați, Bogdan Rodeanu: ʺRomânia rămâne principalul partener, loial şi ferm, în procesul de integrare, susţinând logistic şi financiar proiecte importante pentru Republica Moldovaʺ

La sfârșitul lunii iulie,  în calitate de deputat USR Galați, Bogdan Ionel Rodeanu a condus delegația parlamentară a României în cadrul unor întâlniri dintre membrii celor două Comisii pentru integrare europeană din cadrul parlamentelor României și Republicii Moldova.

Discuţiile purtate au vizat amplificarea şi consolidarea relaţiilor politice, economice, ştiinţifice şi culturale dintre România şi Republica Moldova şi accelerarea procesului de reformă în vederea integrării Republicii Moldova printr-un set de măsuri concrete.

În calitate de deputat și președinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova,  deputatul USR Galați a reafirmat sprijinul țării noastre în susţinerea eforturilor de integrare în UE a Republicii Moldova: “Suntem dispuşi să continuăm și să consolidăm împreună efortul comun pentru proiecte importante cu obiective clare care să accelereze integrarea în UE a Republicii Moldova. De asemenea, inițiativele în derulare vizând colaborarea atât în relaţia dintre cele două parlamente, cât şi între planurile economice, educaționale, strategice și a societăţilor civile din cele două ţări, vor beneficia de tot sprijinul institutional pentru dezvoltare, extindere si cooperare bilaterală.”

România rămâne principalul partener, loial şi ferm, în procesul de integrare, susţinând logistic şi financiar proiecte importante pentru Republica Moldova.

Principalul partener al țării noastre în realizarea proiectelor este Uniunea Europeană, iar cel mai important partener din interiorul Uniunii Europene desigur că este România. 900 de grădinițe renovate, zeci de autobuze școlare, burse pentru studenți, proiecte de interconexiune energetică – sunt câteva acțiuni realizate cu contribuția României”, a spus Copreședintele CCIE din partea Parlamentului Republicii Moldova, domnul deputat George Mocanu.

A șasea reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova este programată în toamna acestui an (2017), la Bucureşti.

 

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!