USR Galați - Uniunea Salvați România - Galați

Deputat USR, Silviu Dehelean: USR a decis să depună plângere penală împotrivă lui Dragnea pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals

“De când USR a ajuns în Parlament am scos la lumină modul în care puterea este consolidată prin vicierea procedurilor și printr-o lipsă de transparență funciară.

Ieri a avut loc un nou episod al manifestării disprețului PSD față de ceea ce înseamnă regulă democratică în Parlamentul României.

Deși procedura de convocare a unei sesiuni extraordinare este prevăzută clar de articolul 66 din Constituție, convocarea de luni a fost viciată.

Astfel, decizia de convocare a fost publicată în Monitorul Oficial luni dimineață, sub semnătura președintelui Liviu Dragnea, fără ca la bază ei să existe o cerere din partea Președintelui României, din partea Biroului Permanent al Camerei deputaților sau din partea unei treimi dintre deputați.

Considerăm că această decizie cuprinde un fals pentru că susține că ar respecta procedura prevăzută de art. 66 arătat mai sus.

Orice v-ar spune dl. Iordache, o ședință a Biroului Permanent nu se poate desfășura printr-o șuetă telefonică purtată de personalul tehnic de la Secretariatul General, individual cu fiecare membru în parte.

În concluzie, sesiunea extraordinară de ieri nu a fost legal convocată și nu putea să se desfășoare.

USR consideră că înalții demnitari PSD trebuie să înceapă să respecte procedurile parlamentare prevăzute de constituție și regulamente, pentru că acestea sunt elemente care susțin statul de drept și nu șicane birocratice pe care să le ocolești abil atunci când nu îți convin.

Aceste proceduri sunt garanția că partidele nu abuzează de puterea pe care le-o da majoritatea obținută în alegeri”, declară deputatul USR, Silviu Dehelean.

USR GALAȚI

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la buletinul de stiri!