Deputatul USR Tudor Pop, inițiator al ”Stop Nosocomiale”

usr galati

Deputatul USR Tudor Pop, inițiator al ”Stop Nosocomiale”, cere Parlamentului României dezbaterea proiectului legislativ în regim de urgență.

Pandemia actuală este un nou revelator al stării precare în care se află sistemul medical, mai ales în ceea ce privește deficitul de medici epidemiologi, infecționiști, microbiologi și personal medical specializat în gestionarea justă a infecțiilor nosocomiale, pe lista cărora s-a înscris recent și noul coronavirus.

Fără o abordare sistematică și calitativă în ceea ce privește pregătirea inițială a cadrelor medicale și a formării lor continue, și în lipsa unui număr suficient de medici și asistenți ori a unei culturi organizaționale favorabile colaborării în vederea prevenirii, diagnosticării și îngrijirii pacienților, vom repeta la nesfârșit acest scenariu în care improvizăm asistența medicală și suprasolicităm personalul medical.

Legea USR ”Stop Nosocomiale”, vine cu soluții sistemice, cu o abordare integrată de la pregătirea și formarea continuă a medicilor, la infrastructura spitalicească, finanțarea sistemului și educarea publicului în ceea ce privește prevenirea infecțiilor intraspitalicești.