Deși demisă de Parlament, Viorica Dăncilă, premier interimar, ține ședință de guvern după ședință de guvern pentru a împărți social-democraților din teritoriu și puținii bani rămași în bugetul de stat.

Vinerea trecută, a scos din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului 61,28 milioane lei pentru ca șase primari din Harghita, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Tulcea și Vrancea, majoritatea PSD, să achite facturile pentru alimentarea cu energie termică a populației. Tot vineri, din aceeași sursă, a luat 5 milioane de lei ca să-i dea primarului PSD al municipiului Săcele, județul Brașov, pentru cheltuieli curente și de capital.

Astăzi, Viorica Dăncilă a dat 1,4 miliarde de lei primăriilor și consiliilor județene pentru acoperirea chetuielilor de funcționare. Sumele asigură, potrivit lui Eugen Teodorovici, funcționarea până la finalul anului și chiar „după acest moment”.

Tot astăzi, premierul interimar a luat din Fondul de rezervă bugetară 100 milioane lei pentru primarul general Gabriela Firea și alte 16,5 milioane lei pentru primari din Buzău și Giurgiu, în toate cazurile fiind invocată alimentarea cu agent termic.

Zilele următoare, va mai fi o ședință în care Guvernul demis va trimite noi sume de bani spre unele autorități locale, sub pretextul achitării facturilor din PNDL 1 și PNDL 2.

Pentru cine a uitat, toate aceste sume sunt suplimentare celor aproape 10 miliarde de lei dați de Guvernul Dăncilă, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, în ultima lună.

Praful și pulberea după guvernarea PSD!