DNA-ul pădurilor, proiectul USR, este mai aproape de votul final din Parlament!

usr galati

DNA-ul pădurilor, proiectul USR, este mai aproape de votul final din Parlament!

În această dimineață, proiectul a primit raport favorabil în Comisia Juridică din Senat, cu 10 voturi „pentru” și o abținere (UDMR). Votul final în Senat va fi marți, 9 iunie. Amintim că DNA-ul Pădurilor a fost deja adoptat de Camera Deputaților în data de 12 mai.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, „DNA-ul pădurilor”, urmează să fie o structură specializată pe anchetarea infracțiunilor de mediu, și își va prezenta activitatea Parlamentului, periodic, prin rapoarte.

„Asistăm în mod clar la o nevoie de reglementare juridică care să răspundă simetric la infracțiunile împotriva mediului cu efecte grave asupra sănătății publice. Rolul inițiativei legislative USR este exact schimbarea acestei realități triste pentru noi toți, pentru calitatea aerului pe care îl respirăm, a apei pe care o reciclăm, a efectelor schimbărilor climatice pe care le resimțim”, declară senatorul USR Galați George Edward Dircă, membru în Comisia Juridică.

USR face apel către toți senatorii să voteze proiectul care va salva pădurile României de mafia lemnului și tăierile ilegale!