După un model devenit tradițional, aplicat și în cazul inițiativei cetățenești

usr galati

După un model devenit tradițional, aplicat și în cazul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, vechile partide politice împiedică adoptarea în Parlament a proiectelor susținute de USR, prin nediscutarea lor în comisiile de specialitate.

Un nou episod s-a consumat astăzi, când patru proiecte, inițiate de parlamentari USR și aflate pe ordinea de zi a plenului de mai bine de o lună, nu au putut fi dezbătute și votate din cauza absenței rapoartelor comisiilor de specialitate.

Unul dintre proiecte (https://bit.ly/3f55SnX), inițiat de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu și Adrian Wiener, este cu atât mai important în această perioadă de pandemie, deoarece are ca scop creșterea nivelului de siguranță pentru pacienții îngrijiți în unitățile medicale. Proiectul pleacă de la realitatea că infecțiile asociate asistenței medicale reprezintă cea mai importantă amenințare, deoarece are impact negativ asupra evoluției stării de sănătate, prelungește durata de spitalizare și crește costurile înregistrate.

Alte două proiecte (https://bit.ly/2HddLeu și https://bit.ly/2IHusPE), inițiate de deputatul USR Claudiu Năsui, vizează ca românii să aibă acces mai ușor la informațiile de interes public, respectiv la legislația României.

Al patrulea proiect (https://bit.ly/2IHqw1l), inițiat de deputata USR Cristina Prună, vizează transmiterea terenului fostului Parc Cireșarii din administrarea Ministerului Educației și Cercetării în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Odată adoptat, proiectul va permite redeschiderea acestui spațiu verde pentru locuitorii zonei.