E munca ta și banii tăi! NU-I DA PE MÂNA HOȚILOR!

Ieri a intrat în vigoare legea care permite mutarea contribuțiilor de la
Pilonul II de pensii la sistemul de stat. Adică cine nu mai vrea să contribuie la fondurile administrate privat poate depune o cerere prin care să își vireze contribuțiile la Pilonul I.

Pilonul II de pensii reprezintă banii care se acumulează pe numele tău, sunt proprietatea ta, se înmulțesc și pot fi lăsați moștenire.

De la lansare și până acum, Pilonul II a acumulat 10,2 miliarde EUR, din care 1,5 miliarde randamente. Dacă ai contribuit de la început, ai câștigat practic 22 de luni de muncă și contribuții.

USR atrage atenția că Pilonul II de pensii a apărut din nevoia de a rezolva o problemă ce va deveni acută în viitor, când numărul pensionarilor va fi mai mare decât numărul celor angajați, având în vedere că la nivel mondial România va înregistra una dintre cele mai drastice reduceri a populației în perioada 2017-2050.

Deputații USR Cristina PrunăClaudiu Nasui și Cristian Ghinea au depus în septembrie 2018 un amendament la Legea Offshore prin care au propus ca taxele de exploatare și impozitul pe venitul suplimentar al companiilor care extrag petrol și gaze din Marea Neagră să meargă în conturile de Pilon II ale tuturor românilor activi.

E munca ta și banii tăi! NU-I DA PE MÂNA HOȚILOR!