Ecaterina Andronescu devine, pentru a 4-a oară, ministru al Educației.

Doamna Andronescu revine în fruntea ministerului pentru a continua distrugerea educației românești. Sau ce a mai rămas din ea.

Cu ce ne-am ales din perioada în care educația a fost dominată de Ecaterina Andronescu, fie direct, fie cu miniștri îndrumați sau de-a dreptul teleghidați de către ea:

Frauda și minciuna au dus la ultimele locuri pentru educația românească în evaluări internaționale PISA și rezultate dezastruoase la bacalaureatul din 2011, odată cu introducerea camerelor video. Dacă ar fi fost după Ecaterina Andronescu, elevii care nu au obținut media de trecere, ar fi putut oricum aplica pentru universități.
 Plagiatele și nepotismele au devenit fenomene frecvente în învățământul superior românesc. Scandalurile fabricilor de diplome, a diplomelor false și ale programelor de studii neacreditate sunt preabine cunoscute.
 A lăsat în urmă o piață a muncii precară, fără meseriași și muncitori specialiști, afectând competitivitatea și atractivitatea economiei, după ce a închis școlile de Arte și Meserii în 2009 și a întrerupt astfel studiile a cel puțin 10% din elevi.
 A fost politizat total sistemul de învățământ prin eliminarea concursului pentru funcția de director al unei școli, s-a dat din nou liber la rectorii-parlamentari, nu s-a mai cerut o analiză a granturilor pentru cercetare și li s-a permis îndrumătorilor de doctorat să îndrume mai mult de opt doctoranzi.

“Guvernul Dăncilă e cel mai slab din istoria PSD”, spunea Ecaterina Andronescu în urmă cu trei luni.