Faleza Dunării – Parte din Patrimoniul Galaţiului!

USR Galaţi constată cu surprindere că, pentru al treilea an consecutiv, Primăria şi Consiliul Local Galaţi încearcă să iniţieze transformarea Falezei într-un iarmaroc. Este această iniţiativă una benefică pentru comunitate sau este doar o “răsplată” către diverşi oameni de afaceri apropiaţi de majoritatea PSD-UNPR-ALDE din Consiliul Local?

USR Galaţi susţine reabilitarea şi transformarea Falezei într-un loc de promenadă care să fie preţuit şi apreciat de cetăţeni. Măsurile şi acţiunile ce pot fi întreprinse sunt multe şi variate dar toate trebuie să respecte principiul de transparenţă şi de susţinere publică. Trebuie doar să existe un interes real pentru acest lucru. Enumerăm doar câteva dintre acestea:

• Recondiţionarea sculpturilor în metal ( componente ale unui muzeu în aer liber unic în Europa )
• Consolidarea malului Dunării
• Refacerea aleilor şi a băncilor deteriorate.
• Gunoaiele ( resturi menajere, ambalaje de orice fel, etc ) trebuie strânse ( în primul rând de către Serviciul Public Ecosal şi nu doar de către voluntari ) iar zona trebuie să fie sub o strictă supraveghere din partea autorităţilor, pentru a preveni abaterile comportamentale ale unor cetăţeni nepăsători.
• Refacerea şi îmbogăţirea peisajului floral şi arboricol.
• Iluminarea corespunzatoare pe timp de noapte.
• Igienizarea pontoanelor si a restaurantelor existente.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile ce trebuie aplicate de către Municipalitate pentru Faleza Dunării. Solicităm conducerii primăriei PSD Galaţi să abandoneze ideea de a transforma Faleza Dunării într-un iarmaroc de partid şi să se gândeasca mai mult la calitatea timpului liber pe care gălăţenii îl petrec lângă Dunăre.

Lucian Chiriloi
Vicepreşedinte USR Galaţi